MICROSOFT LOGO
MICROSOFT LOGO
קורס אקסל VBA

קורס אקסל VBA – התמצאות במבנה קוד המאקרו

carmel website
carmel-website
carmel-website

הקוד במופיע באיזור העבודה כתוב ברמת אובייקט מסוים. אובייקט יכול להיות:

  • גיליון – מאקרו שמאוחסן ברמת הגיליון יצור פקודה שתהיה זמינה רק הגיליון עבורו היא נכתבה.
  • מודול – אובייקט נוסף של חוברת העבודה, שנחשף רק בעורך ה-VBA. מאקרו שמאוחסן במודול יצור פקודה שתהיה זמינה בכל חוברת העבודה.
  • חוברת עבודה – מתאים לפקודות מאקרו מסוימות שנכתבות עבור אירועים כלליים שמתרחשים בחוברת העבודה. אירוע – פעולה כלשהי שמתבצעת בגיליון או בקובץ. למשל: פתיחה, בחירה, שמירה, צביעה וכו'.

החלון בו כתוב הקוד, הוא חלון שמייצג את האובייקט הרלוונטי. פתיחת חלון האובייקט הרצוי, בו אנו מעוניינים לכתוב ולאחסן קוד חדש, מתבצעת בבחירה בחלונית סייר הפרויקטים. לחיצה כפולה על האובייקט הרצוי תפתח את החלון הרלוונטי באיזור העבודה.

הקלטת המאקרו תאוחסן בתוך מודול, וחלון המודול יפתח כאשר תפתח פקודת המאקרו לעריכה (ר' סעיף צפייה בקוד המאקרו המוקלט ועריכתו):

כפי שניתן לראות, שם המאקרו שניתן בעת ההקלטה מופיע בכותרת. לפיכך התחביר הכללי של פקודת מאקרו ורוטינה ככלל (רוטינה – רצף פעולות) יתחיל במילה Sub ולאחריה שם המאקרו, ויסתיים במילים End Sub:

הרוטינה עצמה כתובה לפי עקרון ה-VBA, שהיא שפה מונחית אירועים הפועלים על אובייקטים.

כלומר, הקוד יציין ראשית אובייקט מסוים (תא, בחירה, גיליון וכו') ולאחר מכן אירוע (פעולה כלשהי) שיש לבצע עליו:

בדוגמה הנ"ל ניתן לראות:

  • בשורת הקוד הראשונה – נרשם האובייקט טווח, בציון תא 6G, ולאחר מכן פעולת בחירת התא. בין חלקי הקוד תמיד מופיע סימן נקודה (.) בהרצת שורה זו, יסומן בתא 6G בגיליון הפעיל הנוכחי.
  • בשורת הקוד השנייה – נרשם האובייקט בחירה, המבטא כל טווח כללי שכרגע מסומן בגיליון, ולאחר מכן פעולת הדגשת הגופן. בהרצת שורה זו, כל טווח שסומן לפני כן בגיליון, יקבל את העיצוב של גופן מודגש.

לפיכך, את הדוגמה הנ"ל ניתן לערוך ולקצר לקוד הבא:

זוהי דוגמה אפשרית לקיצור קוד ובכך לייעולו. קוד המורכב משורות מיותרות רבות, מאט את הרצתו (ההרצה נעשית שורה אחר שורה) ומקשה את ההתמצאות בו. כך גם ייתכן שנרצה לשפר את קוד המאקרו המוקלט.
(חשוב לשים לב, לגבי הדוגמא הנ"ל, כי קיצור הקוד המודגם, מהווה ייעול בתנאי שהמטרה הסופית הייתה אך ורק הדגשת הגופן בתא 6G, ללא קשר לטווח הנבחר בגיליון. אם חשוב גם סימון תא 6G בגיליון, הלא ששלב זה לא יתבצע בקיצור הנ"ל ולכן אינו יעיל יותר).

כבר בפתיחת קוד המאקרו לעריכה, סביר להניח שניתן יהיה להבחין בשורות קוד רבות שמתווספות לפקודות המוקלטות.

כדי שניתן יהיה להתמצא בשורות קוד המאקרו המוקלט, לייעל ולקצר אותו, ע"י מחיקת שורות מיותרות למשל קיימת האפשרות להריץ אותו שורה אחר שורה ידנית ובאופן מבוקר, וכך להבחין במקביל בשינוי שמבצעת כל שורה בחוברת העבודה, הפתוחה במקביל לעורך.

אפשרות ההרצה של שורה אחר שורה, היא גם דרך מצוינת להבין את מנגנון השפה וללמוד אותה.

 

 

תוכן עניינים

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
למדו מהמומחים שלנו
קורסים נוספים
למה לבחור בכרמל הדרכה?
אנחנו מציעים פתרונות איכותיים להדרכות מקצועיות שחוסכות לכם זמן ומשאבים, ומספקים לכם את הכלים לקחת את הכישורים שלכם צעד קדימה!
carmel website
מרצים מובילים

בעלי ניסיון הדרכתי
ומעשי עשיר

carmel website
מגיעים אליכם

אתם קובעים את
מיקום הקורס והמועד

carmel website
תאוריה ותרגול

חומרי לימוד ומעבדות
רשמיות של מיקרוסופט הזמינים בענן

carmel website
תוכנית מותאמת

התאמה מלאה ואישית
לדרישות ולצרכי הארגון

מתחיל ב-03.02.2025

2 מפגשים

10:00-17:00
דילוג לתוכן