מיקרוסופט Security 365 נועדה לתת פתרון המבטיח את הבטיחות של השימוש בשירותי אופיס 365. השירותים השונים שחברת מיקרוסופט מעניקה תחת חבילת 365 הפכו לשכיחים מאוד בשוק. ארגונים רבים, בארץ ובעולם, עושים שימוש נרחב בכלים אלו. כמות גדולה של מידע ארגונית נמצאת ביישומים אלו, ועליה יש להגן.
About this course
The Microsoft Identity and Access Administrator course explores how to design, implement, and operate an organization’s identity and access management systems by using Azure AD. Learn to manage tasks such as providing secure authentication and authorization access to enterprise applications. You will also learn to provide seamless experiences and self-service management capabilities for all users. Finally, learn to create adaptive access and governance of your identity and access management solutions ensuring you can troubleshoot, monitor, and report on your environment. The Identity and Access Administrator may be a single individual or a member of a larger team. Learn how this role collaborates with many other roles in the organization to drive strategic identity projects. The end goal is to provide you knowledge to modernize identity solutions, to implement hybrid identity solutions, and to implement identity governance.
Audience Profile
The Microsoft 365 Endpoint Administrator is responsible for deploying, configuring, securing, managing, and monitoring devices and client applications in a corporate setting. Their duties include managing identity, access, policies, updates, and apps. They work alongside the M365 Enterprise Administrator to develop and execute a device strategy that aligns with the requirements of a modern organization. Microsoft 365 Endpoint Administrators should be well-versed in M365 workloads and possess extensive skills and experience in deploying, configuring, and maintaining Windows 11 and later, as well as non-Windows devices. Their role emphasizes cloud services over on-premises management technologies.
Course Outline
Module 1: Co Explore the Enterprise Desktop
Module 2: Explore Windows Editions
Module 3: Manage Azure Active Directory identities
Module 4: Manage device authentication
Module 5: Enroll devices using Microsoft Configuration Manager
Module 6: Enroll devices using Microsoft Intune
Module 7: Execute device profiles
Module 8: Oversee device profiles
Module 9: Maintain user profiles
Module 10: Execute mobile application management
Module 11: Deploy and update applications
Module 12: Administer endpoint applications
Module 13: Protect identities in Azure Active Directory
Module 14: Enable organizational access
Module 15: Implement device compliance
Module 16: Generate inventory and compliance reports
Module 17: Deploy device data protection
Module 18: Manage Microsoft Defender for Endpoint
Module 19: Manage Microsoft Defender in Windows client
Module 20: Manage Microsoft Defender for Cloud Apps
Module 21: Assess deployment readiness
Module 22: Deploy using the Microsoft Deployment Toolkit
Module 23: Deploy using Microsoft Configuration Manager
Module 24: Deploy Devices using Windows Autopilot
Module 25: Implement dynamic deployment methods Implement dynamic deployment methods
Module 26: Plan a transition to modern endpoint management
Module 27: Manage Windows 365
Module 28: Manage Azure Virtual Desktop
Prerequisites
The Modern Desktop Administrator must be familiar with M365 workloads and must have strong skills and experience of deploying, configuring, and maintaining Windows 11 and later, and non-Windows devices.
מה זה מיקרוסופט Security 365?
מיקרוסופט Security 365 נועדה לתת פתרון המבטיח את הבטיחות של השימוש בשירותי אופיס 365. השירותים השונים שחברת מיקרוסופט מעניקה תחת חבילת 365 הפכו לשכיחים מאוד בשוק. ארגונים רבים, בארץ ובעולם, עושים שימוש נרחב בכלים אלו. כמות גדולה של מידע ארגונית נמצאת ביישומים אלו, ועליה יש להגן.
חבילת שירותי הענן מציעה לעסק כלים חשובים לצורך תקשורת ושיתוף פעולה צוותי, אך יחד עם זאת פותחת את הדלת לאיומים שונים היכולים לפגוע בארגון. מיקרוסופט Security 365 נועדה לספק לארגון ביטחון רב שכבתי בעת השימוש במערכת, ולהגן עליו מפני האיומים הפוטנציאליים.
מה הן התכונות העיקריות של מיקרוסופט Security 365?
מיקרוסופט Security 365 מעניקה ביטחון רב שכבתי הכולל:
- הגנה על הדואר האלקטרוני (O365 ATP) – הדואר האלקטרוני הוא חלק חשוב מהפעילות הארגונית, אך גם נקודת תורפה לחדירת רוגלות, ווירוסים ומיתקפות שונות על הארגון. מערכת ההגנה מזהה וחוסמת הודעות חשודות ומסוכנות ביעילות גבוהה.
- הגנה על מידע (INFORMATION PROTECTION) – באמצעות כלים לקביעת מדיניות הניתנת להתאמה אישית לצרכים הארגוניים, כמו למשל מניעת העתק/הדבק או העברת הודעות אל מחוץ לארגון. הצפנה של מידע ואף מחיקתו מרחוק במקרה של גניבה ועוד.
- אימות רב שלבי (2FA) – כלים לצורך אימות רב שלבי המבטיח גישה מורשית למערכות שונות. כך תוכלו להקשות על כל מי שמנסה לגנוב סיסמאות או להתמודד עם סיסמאות עובדים חלשות וקלות לניחוש.
- ניהול התקנים ניידים (INTUNE) – במודל עבודה היברידי, עובדים רבים ניגשים למשאבי המערכת באמצעות הסלולר או המחשב הפרטי. בעזרת ניהול התקנים ניידים תוכלו להגדיר אילו מכשירים מורשי גישה למערכת.
- ניהול זהויות מועדפות (PIM) – באמצעות שירות זה ניתן לשלוט טוב יותר על משאבי הענן. ניהול הזהויות מאפשר להגביל שימושים לפי תפקידים, לפי שעות ולפי תנאים מסוימים.
- אירכוב מיילים (EMAIL ARCHIVING) -מערכת אירכוב מיילים המאפשרת לכם לעמוד בתנאי רגולציה, וגם להשתלט על חשבונות עובדים למניעת מחיקה או שינוי מידע.
למה להשתמש במיקרוסופט Security 365?
המידע הארגוני הוא במידה רבה הלב של הפעילות הארגונית. זהו יכול להיות מידע שדליפתו תפגע ביתרון התחרותי של הארגון, תפגע בפרטיות לקוחות הארגון, ובכלל במוניטין הארגון. לא חסרות דוגמאות לנזקים ובעיות שעלולים להתרחש כאשר אין לכם שליטה. מיקרוסופט Security 365 היא בדיוק המערכת המעניקה לכם שליטה על כל הפרטים, ומאפשרת לקבוע מדיניות בהתאמה לצרכים הארגוניים.
האם ל-Microsoft 365 יש אבטחת סייבר?
Microsoft 365 מציעה כלי אבטחה שונים המספקים לכם הגנה על אל מול רבים מאיומי הסייבר. אך שימו לב כי ישנן חבילות שונות, ולא כל חבילה מעניקה לכם את אותם הכלים. מומלץ לבדוק את סוג הרישיון שיש לכם וההגנות שהוא מספק.
מהם 4 עמודי התווך של אבטחה משולבת Microsoft 365?
הגישה הקיימת בתחום אבטחת הסייבר נשענת על 4 עמודי תווך:
- תרגול – להעסיק כוח אדם מיומן, להשקיע בהדרכת עובדים והעלאת המודעות לאיומי הסייבר, עריכת סימולציות לתרחישים שונים.
- ציפייה – לעתים ישנן אינדיקציות למתקפות צפויות. על ארגונים להשקיע במודיעין על מנת להכיר את הטרנדים וההתרחשויות בתחום הסייבר, כך ניתן לצפות מראש חלק מהמתקפות.
- זיהוי – התקפות סייבר יכולות להתרחש בשקט ומבלי למשוך תשומת לב. על הארגון להשתמש במערכות המאפשרות לזהות פעילות זדונית, גם כאשר היא מסתתרת היטב.
- תגובה – על הארגון להיערך מראש עם תכנית פעולה למקרה של אירוע סייבר. תגובה מהירה ומתוכננת מראש תאפשר לארגון להכיל את האירוע ולצמצם את הנזק.