מיקרוסופט Security 365 נועדה לתת פתרון המבטיח את הבטיחות של השימוש בשירותי אופיס 365. השירותים השונים שחברת מיקרוסופט מעניקה תחת חבילת 365 הפכו לשכיחים מאוד בשוק. ארגונים רבים, בארץ ובעולם, עושים שימוש נרחב בכלים אלו. כמות גדולה של מידע ארגונית נמצאת ביישומים אלו, ועליה יש להגן.
About this course
The Microsoft Identity and Access Administrator course explores how to design, implement, and operate an organization’s identity and access management systems by using Azure AD. Learn to manage tasks such as providing secure authentication and authorization access to enterprise applications. You will also learn to provide seamless experiences and self-service management capabilities for all users. Finally, learn to create adaptive access and governance of your identity and access management solutions ensuring you can troubleshoot, monitor, and report on your environment. The Identity and Access Administrator may be a single individual or a member of a larger team. Learn how this role collaborates with many other roles in the organization to drive strategic identity projects. The end goal is to provide you knowledge to modernize identity solutions, to implement hybrid identity solutions, and to implement identity governance.
Audience Profile
This course is for the Identity and Access Administrators who are planning to take the associated certification exam, or who are performing identity and access administration tasks in their day-to-day job. This course would also be helpful to an administrator or engineer that wants to specialize in providing identity solutions and access management systems for Azure-based solutions, playing an integral role in protecting an organization.
Course Outline
Module 1: Explore identity and Azure AD
Module 2: Implement initial configuration of Azure Active Directory
Module 3: Create, configure, and manage identities
Module 4: Implement and manage external identities
Module 5: Implement and manage hybrid identity
Module 6: Secure Azure Active Directory users with Multi-Factor Authentication
Module 7: Manage user authentication
Module 8: Plan, implement, and administer Conditional Access
Module 9: Manage Azure AD Identity Protection
Module 10: Implement access management for Azure resources
Module 11: Plan and design the integration of enterprise apps for SSO
Module 12: Implement and monitor the integration of enterprise apps for SSO
Module 13: Implement app registration
Module 14: Plan and implement entitlement management
Module 15: Plan, implement, and manage access review
Module 16: Plan and implement privileged access
Module 17: Monitor and maintain Azure Active Directory
Prerequisites
Before attending this course, students should have understood of:
-
- Security best practices and industry security requirements such as defense in depth, least privileged access, shared responsibility, and zero trust model.
- Be familiar with identity concepts such as authentication, authorization, and active directory.
- Have some experience deploying Azure workloads. This course does not cover the basics of Azure administration, instead the course content builds on that knowledge by adding security specific information.
- Some experience with Windows and Linux operating systems and scripting languages is helpful but not required. Course labs may use PowerShell and the CLI.
מה זה מיקרוסופט Security 365?
מיקרוסופט Security 365 נועדה לתת פתרון המבטיח את הבטיחות של השימוש בשירותי אופיס 365. השירותים השונים שחברת מיקרוסופט מעניקה תחת חבילת 365 הפכו לשכיחים מאוד בשוק. ארגונים רבים, בארץ ובעולם, עושים שימוש נרחב בכלים אלו. כמות גדולה של מידע ארגונית נמצאת ביישומים אלו, ועליה יש להגן.
חבילת שירותי הענן מציעה לעסק כלים חשובים לצורך תקשורת ושיתוף פעולה צוותי, אך יחד עם זאת פותחת את הדלת לאיומים שונים היכולים לפגוע בארגון. מיקרוסופט Security 365 נועדה לספק לארגון ביטחון רב שכבתי בעת השימוש במערכת, ולהגן עליו מפני האיומים הפוטנציאליים.
מה הן התכונות העיקריות של מיקרוסופט Security 365?
מיקרוסופט Security 365 מעניקה ביטחון רב שכבתי הכולל:
- הגנה על הדואר האלקטרוני (O365 ATP) – הדואר האלקטרוני הוא חלק חשוב מהפעילות הארגונית, אך גם נקודת תורפה לחדירת רוגלות, ווירוסים ומיתקפות שונות על הארגון. מערכת ההגנה מזהה וחוסמת הודעות חשודות ומסוכנות ביעילות גבוהה.
- הגנה על מידע (INFORMATION PROTECTION) – באמצעות כלים לקביעת מדיניות הניתנת להתאמה אישית לצרכים הארגוניים, כמו למשל מניעת העתק/הדבק או העברת הודעות אל מחוץ לארגון. הצפנה של מידע ואף מחיקתו מרחוק במקרה של גניבה ועוד.
- אימות רב שלבי (2FA) – כלים לצורך אימות רב שלבי המבטיח גישה מורשית למערכות שונות. כך תוכלו להקשות על כל מי שמנסה לגנוב סיסמאות או להתמודד עם סיסמאות עובדים חלשות וקלות לניחוש.
- ניהול התקנים ניידים (INTUNE) – במודל עבודה היברידי, עובדים רבים ניגשים למשאבי המערכת באמצעות הסלולר או המחשב הפרטי. בעזרת ניהול התקנים ניידים תוכלו להגדיר אילו מכשירים מורשי גישה למערכת.
- ניהול זהויות מועדפות (PIM) – באמצעות שירות זה ניתן לשלוט טוב יותר על משאבי הענן. ניהול הזהויות מאפשר להגביל שימושים לפי תפקידים, לפי שעות ולפי תנאים מסוימים.
- אירכוב מיילים (EMAIL ARCHIVING) -מערכת אירכוב מיילים המאפשרת לכם לעמוד בתנאי רגולציה, וגם להשתלט על חשבונות עובדים למניעת מחיקה או שינוי מידע.
למה להשתמש במיקרוסופט Security 365?
המידע הארגוני הוא במידה רבה הלב של הפעילות הארגונית. זהו יכול להיות מידע שדליפתו תפגע ביתרון התחרותי של הארגון, תפגע בפרטיות לקוחות הארגון, ובכלל במוניטין הארגון. לא חסרות דוגמאות לנזקים ובעיות שעלולים להתרחש כאשר אין לכם שליטה. מיקרוסופט Security 365 היא בדיוק המערכת המעניקה לכם שליטה על כל הפרטים, ומאפשרת לקבוע מדיניות בהתאמה לצרכים הארגוניים.
האם ל-Microsoft 365 יש אבטחת סייבר?
Microsoft 365 מציעה כלי אבטחה שונים המספקים לכם הגנה על אל מול רבים מאיומי הסייבר. אך שימו לב כי ישנן חבילות שונות, ולא כל חבילה מעניקה לכם את אותם הכלים. מומלץ לבדוק את סוג הרישיון שיש לכם וההגנות שהוא מספק.
מהם 4 עמודי התווך של אבטחה משולבת Microsoft 365?
הגישה הקיימת בתחום אבטחת הסייבר נשענת על 4 עמודי תווך:
- תרגול – להעסיק כוח אדם מיומן, להשקיע בהדרכת עובדים והעלאת המודעות לאיומי הסייבר, עריכת סימולציות לתרחישים שונים.
- ציפייה – לעתים ישנן אינדיקציות למתקפות צפויות. על ארגונים להשקיע במודיעין על מנת להכיר את הטרנדים וההתרחשויות בתחום הסייבר, כך ניתן לצפות מראש חלק מהמתקפות.
- זיהוי – התקפות סייבר יכולות להתרחש בשקט ומבלי למשוך תשומת לב. על הארגון להשתמש במערכות המאפשרות לזהות פעילות זדונית, גם כאשר היא מסתתרת היטב.
- תגובה – על הארגון להיערך מראש עם תכנית פעולה למקרה של אירוע סייבר. תגובה מהירה ומתוכננת מראש תאפשר לארגון להכיל את האירוע ולצמצם את הנזק.