לדוגמא, לגוגל יש אפליקציית יומן, היומן הוא כלי דומם, מכניסים לתוכו פגישות, אירועים.. אך לגוגל יש גם את אפליקציית Waze – וכעת ניתן לשלב ביניהם: ברגע שנפעיל את תוכנת הניווט, היומן "יתעורר לחיים" ואפליקציית הניווט "תשאל" אותנו אם נרצה לנווט לכתובת הפגישה שמתוכננת לנו בדיוק בעוד שעה.
כך גוגל פועלת גם עם יישום מעבד התמלילים שלה, ה Docs – לדוגמא בהקלדה הקולית.
הקלדה קולית
לגוגל יש מחולל שפה עוצמתי ואיכותי, מאות מפתחים עובדים ליעל ולשפר את התרגומים, הצלילים, הניבים בעשרות שפות, לוקחים כל מיני הקלטות ופקודות שאנו יוצרים (ובאותה הזדמנות גם את הפרטיות שלנו), וכעת – כשיש בידי גוגל כלי איכותי שיודע לזהות טוב את השפה בה אנו מדברים – ניתן לשתול כלי מדהים זה לתוך ה Docs : במקום שנקליד את המילים למסמך – נוכל להקליט, קולית את המילים שלנו שירשמו במסמך!!
ניגש לכרטיסיית הכלים > נבחר בפקודה > ונבחר בלחצן ההקלטה
כברירת מחדל תופיע לנו השפה בה אנו עובדים, עברית, אם לא הופיעה השפה – נוכל לבחור אותה מתוך עשרות שפות אחרות.
מקלדת וירטואלית
הפתרון של גוגל – לשמור את הקבצים בענן, ולעבוד באופיס מקוון – מאפשרת לנו לעבוד מכל מקום בעולם, ללא צורך במחשב ספציפי, ושאינו תלוי במקום בו אנו נמצאים. אך מאידך, לא בכל מקום בו אנו נמצאים יש מקלדת בשפה שלנו (העברית).
לשם כך, בסרגל הכלים התמידי שקיים בגוגל Docs, ישנו כפתור המאפשר שלושה מצבי הזנה:
האות ע, זו המקלדת במחשב;
המקלדת, זו המקלדת הווירטואלית
העט, פותח לנו פד שניתן לכתוב עליו והוא יציע לנו אפשרויות, ממש כמו בהודעות שאנו רושמים כיום בטלפונים הסלולריים.
אלחץ כעת על העט ואתחיל לרשום על הפד ידנית, את המילה גוגל – ג ו ג .. ניתן לראות שהמחשב מציע לי את המילה גוגל
לסיכום: אין ספק שכשנרצה לעבוד באופן מקצועי, נעבוד במעבד התמלילים המצוין של מיקרוסופט, אבל אם נרצה לשתף מסמך; אם נרצה להשתמש בכלים העוצמתיים של גוגל; או אם המחשב לא תמיד איתנו – הבחירה בעבודה על ה docs, היא לא פחות ממעולה!