כך ניתן ליצור שלבים באוטומציה של השאילתה באופן אינטואיטיבי, ובמרבית הפעולות לא קיים צורך בידיעת שפת M, שהיא שפת הקוד בה נכתבת האוטומציה של השאילתה מאחורי הקלעים.
מבנה הממשק:
I. שורת הכותרת – מציגה את שם השאילתה בעריכה הנוכחית.
II. שורת התפריטים – כל הפעולות האפשריות על הנתונים מחולקים לחמישה תפריטים:
-
- קובץ – משמש בעיקר לסיום וסגירת העורך. מאפשר בחירה בין האפשרות לסגור ולטעון את הנתונים המעובדים במקום רצוי והאפשרות לסגור ולבטל את השאילתה.
- דף הבית – מכיל את הפקודות השכיחות ביותר בטיפול בטבלאות, בעיקר לצורך טיוב נתונים: הסרת שורות ועמודות, קיבוץ נתונים, מיון, פיצול נתונים ועוד.
- המר – מכילה בעיקר פקודות המאפשרות לבצע עיבוד על נתונים בתוך העמודה ולהמיר אותם לנתונים אחרים: חישוב, פיצול נתונים, חילוץ נתונים, שינוי סוג נתונים ועוד.
- הוסף עמודה – בדומה לתפריט המר, עמודה זו מכילה בעיקר פקודות המאפשרת לבצע עיבוד נתונים של עמודה ואת התוצאות החדשות ליצור בעמודת נתונים נוספת.
- תצוגה – מאפשר להפעיל ולכבות רכיבים בממשק העורך. מתפריט זה ניתן להפעיל את
העורך המתקדם לכתיבת האוטומציה של השאילתה בשפת הקוד.
III. שורת הנוסחאות – בה מוצג הקוד של השלב הנוכחי שנוצר. במידת הצורך ניתן לערוך את הקוד דרך שורה זו.
IV. איזור פריסת הנתונים – השטח בו יוצגו הנתונים במבנה טבלאי ותוצאות שלבי העיבוד של הטבלה. פעולות רבות ניתנות לביצוע על גבי הטבלה באיזור פריסת הנתונים.
בעת טעינת הנתונים לעורך, השאילתה מנסה לזהות ולשנות את סוג הנתונים של כל עמודה בהתאם (לאפשרויות שינוי סוג הנתונים ר' סעיף הגדרת סוג נתונים). ניתן להבחין כי לצד כל כותרת שדה בטבלה, ישנם סמלים חזותיים המייצגים את סוג הנתונים של העמודה.
V. חלונית הגדרות שאילתה – בה ניתן לצפות ברשימת השלבים שמתווספים לשאילתה בשדה שלבים שהוחלו. דרך רשימה זו:
-
- ניתן למחוק שלבים באמצעות לחצן המחיקה לצד כל שלב.
- ניתן להיכנס להגדרות השלבים ולערוך אותם, באמצעות לחצן ההגדרות לצד כל שלב.
- ניתן לשנות את סדר השלבים באמצעות גרירה פשוטה של כל שלב למקום הרצוי.
בחלונית זו ניתן גם לשנות את שם ברירת המחדל של השאילתה (שהוא שם הטבלה המיובאת) לשם חדש בשדה שם.
VI. חלונית רשימת השאילתות – מאפשרת לנווט בין השאילתות הקיימות בחוברת העבודה. כברירת מחדל החלונית מופיעה מכווצת, וניתן להרחיבה ולכווצה בהתאם לצורך.