כיום Teams היא הכלי המרכזי שמיקרוסופט מציעה לצורכי שיתוף פעולה של צוותי עבודה, הכולל בתוכו שימוש בכלים נוספים כגון:
- צ'אט אישי וקבוצתי
- יצירת צוותי עבודה הכוללים מתחמי עבודה משותפים ומשאבים משותפים.
- שיתוף משאבים כגון מסמכים.
- שיתוף אפליקציות לשימוש צוותי עבודה.
- יצירת פגישות (בסנכרון מלא ל- Outlook).
- ועוד הרבה יכולות ומאפיינים כפי שנלמד בהמשך.
מערכת ה- Teams גם מאפשרת למשתמש לקיים שיחות אודיו ווידאו, שימוש מתוחכם בשיטות AI לצורך העבודה עם המצלמה, ואף שימוש במערכות חיצוניות כגון מצלמות וחדרי ישיבות חכמים לצורכי Video Conferencing.
כל זאת ועוד כפי שנלמד, מביא את מערכת ה- Teams לעמוד בחזית הטכנולוגית של התוכנות המעודדות ותומכות בעבודה בארגון, בשיתוף משאבים (Collaboration) מלא.
יתרונה של תוכנת Teams הוא לא רק בהיותה מערכת שלמה שמנגישה את העבודה בארגון למשתמש באופן קל וזמין, ומאחדת תחתה מגוון של אפשרויות תקשורת ושיתוף משאבים שלא זמין במערכות אחרות, אלא גם בהיותה מערכת הזמינה בכל המדיות האפשריות- תוכנה המותקנת על המחשב, אפליקציה לסמארטפונים וטאבלטים, או עבודה בממשק אינטרנטי בדפדפן.
כמערכת שנמצאת תמיד בחזית, מיקרוסופט מבצעת עדכונים באופן שוטף וכמעט על בסיס שבועי. את העדכונים הללו מקבל המשתמש באופן אוטומטי ממיקרוסופט ללא צורך בהתערבות ישירה או בחירה בעדכון.
חלק גדול מהעדכונים הללו מבוצעים כתוצאה מתהליך הסקת מסקנות ממשתמשים שמבקשים שינויים או פונקציונאליות מסוימת, ואנו לא נראה על כך הודעה או אינדיקציה, עד שנבצע פעולה ונראה את השינוי בפועל.