MICROSOFT LOGO
MICROSOFT LOGO

קורס Office 365 – המדריך המלא

Microsoft 365 או Office 365 היא חבילה עננית מבוססת מינוי של תוכנות ושירותים. הכלים הקיימים בחבילה נותנים מענה מקיף והרמטי לכל צרכי העבודה והחיים המשרדיים של ארגון והמשתמשים בו, במעגלי עבודה ורמות שונים.
carmel website
carmel-website
carmel-website
Microsoft 365 או Office 365 היא חבילה עננית מבוססת מינוי של תוכנות ושירותים. הכלים הקיימים בחבילה נותנים מענה מקיף והרמטי לכל צרכי העבודה והחיים המשרדיים של ארגון והמשתמשים בו, במעגלי עבודה ורמות שונים.

היכרות עם Microsoft 365

Microsoft 365 או Office 365 היא חבילה עננית מבוססת מינוי של תוכנות ושירותים. הכלים הקיימים בחבילה נותנים מענה מקיף והרמטי לכל צרכי העבודה והחיים המשרדיים של ארגון והמשתמשים בו, במעגלי עבודה ורמות שונים.

בזכות היותה של החבילה עננית, מתאפשרות שלוש תכונות חשובות ביותר של החבילה:

  • זמינות ונגישות ליישומים, לשירותים ולקבצים בכל זמן ומכל מקום – באינטרנט דרך הדפדפן ובהתקנה מקומית של האפליקציות במחשב, בטאבלט ובסמארטפון, באופן מקוון ובלתי-מקוון.
  • עבודה בקולבורציה – בין משתמשים ובאופן סימולטני, תוך צפייה בעבודה של משתמש על הקובץ בזמן אמת וניהול גרסאות בדיעבד.
  • אינטגרציה חוצת יישומים – סנכרון וקישוריות בין תוכנות ושירותים בזמן אמת, המאפשרים לייצר תזרימי עבודה ביעילות, ואף בניית תזרימי עבודה אוטומטיים לניהול משימות בין תוכנות.

בין היתרונות החשובים ביותר של היישומים והשירותים היא פשטות השימוש והגישה. התוכנות מאפשרות להגיע לרמות עבודה מתקדמות ומקצועניות בגישה פשוטה וקלה, גם ללא היכרות וניסיון רב עם התוכנות, זאת בזכות מתודולוגיית נגישות לכלים בשלבי עבודה שונים, ובזכות ממשק משתמש פשוט החוזר על עקרונות המבנה שלו בכל היישומים.

כמו כן, תכונת בינה מלאכותית, שלומדת כל זמן העבודה עם החבילה, את צרכי והרגלי המשתמש והארגון, מאפשרת הצעת כלים ואופני שימוש יעילים למשתמש, דוחות הרגלי ואופני עבודה למשתמש ולארגון, ותכונות נדרשות לפיתוח עבור מיקרוסופט, שחוזרים בחזרה לארגון ולמשתמש בביצוע עדכונים תדירים המתבצעים אוטומטית, לכל בעל מינוי וללא צורך בשדרוג החבילה.

מטרת מדריך זה היא לייצר גישה מהירה ויעילה ליישומים והשירותים בחבילת 365:

  • המדריך מכיר למשתמש את תכונות ויכולות הבסיס של החבילה העננית, ומציע שיטה לתפיסה מהירה של עקרונות הגישה ליישומים נבחרים ושלבי העבודה להפקת קובץ.
  • המדריך מציג בפשטות את מסלול ההעמקה האפשרי אל רמות עבודה מתקדמות יותר, אל עבר כלים ספציפיים יותר.
  • המדריך מאפשר למשתמש לבחור ללמוד ישירות אודות כל אחד מהיישומים שקיימים בו, ללא תלות בלמידת פרקים קודמים. כמו כן, עם הבנת עקרונות העבודה של היישומים הנבחרים, יוכל המשתמש להקיש גם לגבי גישת העבודה אל שאר יישומי 365, שלא מוצגים במדריך זה.

האבולוציה של Office

משנת 1993 Microsoft Office הייתה חבילת היישומים המוכרת והשימושית, שיכל לרכוש כל משתמש קצה, פרטי או ארגון, במסגרת תוכניות רכישה שונות.

מדי תקופה יחסית קבועה, השיקה מיקרוסופט גרסאות מעודכנות של החבילה: Office 95 / 97 / 2000 / XP / 2003 / 2007 / 2010 וכו'. בכל גרסה התווספו חידושים ושיפורים לכל אחת מהתוכנות וכן התווספו תוכנות חדשות. במצב זה ישנם מספר חסרונות:

  • בעלי הרישיונות לגרסאות המוקדמות יותר, לא יכלו ליהנות מכל החידושים והשיפורים בחבילות המשודרגות, ולא קיבלו את התוכנות החדשות.
  • שדרוג החבילה צרך רכישה מחודשת והוצאה גדולה בתדירות גבוהה.
  • בארגונים גדולים, מעבר לנושא העלות, מתווספת גם מורכבות טכנולוגית, אבטחה ומדיניות, בשדרוג והטמעה של מערכת חדשה.
  • התוכנות החדשות שהתווספו בחבילות, לא הצליחו לצבור קהל משתמשים גדול מספיק ולהתעדכן בקצב מתאים, כיוון שלקוחות לא ממהרים לשדרג בכל גרסה, והתוכנות החדשות היו נחלתם רק של בעלי הגרסה החדשה ביותר.
  • התאימות, היא אולי החיסרון המשמעותי ביותר. שדרוג היכולות והתכנות של החבילה, כרוך גם בשיפורים טכנולוגיים בסוגי הקבצים ויעילותם. תכונות ויכולות של גרסאות מתקדמות כבר לא נתמכו בגרסאות ישנות:
    • יצירת אי סדירות בשוק בין משתמשים המשתפים קבצים.
    • העמדת בעלי הגרסאות הקודמות במצב בעייתי, כשלאחר מספר שנים מועט התוכנות שלהם אינן יעילות ונתמכות יותר.
    • פגיעה באמינות המוצר.

במצב זהה עמד כלל העולם הטכנולוגי בתחום התוכנה, יחד עם הדרישה לנגישות גבוהה בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום הסמארטפונים, הטאבלטים וזמינות גבוהה של אלטרנטיבות בחנויות האפליקציות.

כך, בשנת 2011, הושקה חבילת ה-Office במתכונת חדשה – חבילת יישומים ושירותים על גבי ענן, מבוססת הרשמה במינוי מתחדש:

  • עם המנוי עדכונים ושיפורים מתבצעים באופן תדיר, ללא צורך לשדרג גרסאות כל פעם.
  • מתווספים יישומים ושירותים באופן תדיר, בהתאם לסוג ההרשמה, ללא צורך בשדרוג והתקנה מקומיים.
  • מתקבל שטח אחסון שהוא חלק מחוויית השירות העננית, שמאפשרת שמירה של קבצים מכל סוג, גם מחוץ לחבילת האפליקציות של אופיס.
  • העבודה בענן מאפשרת עבודה בשיתוף ואפילו באופן סימולטני.
  • אפליקציות שניתן להפעיל מכל מכשיר בכל זמן, באפליקציה בהתקנה מקומית או לעבודה מקוונת בדפדפן.
  • לניהול השירותים, ההרשאות והרישיונות, מגיע Office 365 עם פלטפורמת ניהול מקוונת לאדמיניסטרטורים.

ראוי לציין, שמסלול חבילות הקצה הרגיל ממשיך להתקיים ללקוח שמעוניין בכך, ובהתאם קיימות גרסאות Office 2013 / 2016 / 2019.

רכיבי החבילה העיקריים

ישנן כתריסר תוכניות מינויים שונות. כל תכנית כוללת תכולת אפליקציות ושירותים שונה. להלן סקירה של האפליקציות והשירותים העיקריים ב-Microsoft 365, נכון למועד הוצאת גרסת המדריך הנוכחי:

Word

מעבד התמלילים המוכר של Office, לעריכת מסמכים, עם יכולות גרפיות גבוהות למשתמש הפשוט.

Excel

הגיליון האלקטרוני המוכר של חבילת ה-Office, לעריכת חישובים ועיבוד מסדי נתונים עם כלי תצוגה גרפית ותרשימים.

PowerPoint

תוכנת עריכת המצגות הידועה של Office, לבניית שקופיות גרפיות המכילות סוגי אובייקטים שונים להרצה בזו אחר זו, עם הגדרות מעבר, הנפשה וטריגרים.

Outlook

תוכנת הדוא"ל של Office. כוללת כלי ניהול משרדים: משימות – לתזמון והקצאה, לוח שנה – לקביעת פעילויות, פגישות ואירועים, אנשי קשר – לעריכה פרטית מעבר לספר הטלפונים הארגוני ברשת ועוד.

OneNote

מחברת דיגיטלית לאיסוף, ארגון וקטלוג של מידע מסוגי פורמט שונים.

SharePoint

פלטפורמה לארגון תכנים וקבצים המאפשרת עבודה בשיתוף פעולה, ואף סימולטנית. ניתן לייצר רשומות ופורטל עבודה לצוות.

OneDrive

תיקיות לאחסון קבצים בענן. שירות המאפשר גישה לפתיחה, עריכה ואף יצירת קבצים מכל מכשיר באופן מקוון וסנכרון קבצים להתקן מקומי, המאפשר עבודה גם באופן לא-מקוון.

Teams

פלטפורמת תקשורת לצוותי עבודה. הפלטפורמה מקיפה את כל יכולות התקשורת והעבודה המשותפת בארגון ע"י יצירת צוותי עבודה בהם מאורגנים כל הצרכים הטכנולוגיים המשתתפים: צ'אטים, שיחות אודיו ווידאו, קישור ישיר לאפליקציות שימושיות, קבצי עבודה ועבודה סימולטנית וכיו"ב.

Planner

אפליקציה לניהול משימות בתוך פרויקטים. האפליקציה מאפשרת הקצאת משימות, תקשורת בין משתתפי פרויקט, שיתוף קבצים במשימות, וניתוח גרפי של ביצוע הפרויקטים.

Sway

אפליקציה לבניית מצגת על בסיס מצע מקוון, ליצירה ושיתוף של מידע גרפי, לטובת דוחות או סיפור אישי.

Forms

אפליקציה ליצירת טפסים מקוונים לצורך איסוף מידע וביצוע סקרים.

Delve

שירות המציע למשתמש מידע רלוונטי לעבודתו ועל העובדים איתו, בהתבסס על ניתוח הקבצים עליהם עובד המשתמש ושאר חברי הצוות, ובהתאם לתכנים אישיים דמויי בלוג חברתי שבוחרים המשתמשים לעדכן לגבי עצמם.

Power Apps

פלטפורמה ליצירה ופיתוח של אפליקציות בהתאמה אישית לעסק ולארגון, ללא צורך בידיעת שפת תכנות וניסיון בפיתוח.

Power Automate

אפליקציה ליצירת אוטומציה של תהליכי עבודה ומשימות חוצי יישומים, שירותים וקבצים מרובים, ללא צורך בתכנות וניסיון בפיתוח.

כמו כן, בהתחברות לפאנל 365 האישי ניתן למצוא אפליקציות, שירותים ותוספות חיצוניים, בהתאם להרשאות הניתנות ע"י מנהל הרשת בארגון.

מעגלי העבודה ב-Microsoft 365

חבילת 365 מכילה מגוון רחב ומקיף של יישומים, שירותים, תכונות וכלים, אליהם מצטרף גם היצע חיבורים והתאמות של שירותים חיצוניים. לעושר זה מצטרפת יכולת האינטגרציה הכוללת תכונות חוצות היישומים והשירותים. מצב זה מצריך לעיתים הבחנה – מתי נכון להשתמש בכל יישום או שירות.

לאחר ההבחנה בייעוד של כל יישום או שירות, ראוי להבחין גם במרחק מעגלי העבודה מהמשתמש, על מנת להחליט מתי נכון להשתמש בכלים בעלי יכולות דומות:

פאנל Microsoft 365

Microsoft Office 365 היא חבילת פרודוקטיביות של שירותי ענן המקבצת בתוכה מבחר שירותים המתאימים לעסקים בכל הגדלים. השירותים נמכרים בחבילות מגוונות בהתאם לצרכים הארגוניים. אילו שיקולים כדאי לקחת בחשבון בעת בחירת החבילה המתאימה?

להתחברות לפאנל Microsoft 365 בפרופיל האישי

  1. כניסה לדף הבית Microsoft 365 בכתובת com
  2. כניסה / Sign In (לשם הנוחות המדריך ימשיך להציג את הממשק בשפה העברית)
  3. הזנת שם משתמש וסיסמה, כפי שניתנו ממנהל הרשת בארגון

מיד יופיע פאנל Microsoft 365 האישי:

1. שורת הכותרת 

שורה זו תופיע באופן גורף, בכל אפליקציה שתבחר, ותיפתח לעבודה באופן מקוון. בצורה זו ניתן להשתמש בפונקציונליות הראשית של 365, מבלי להצטרך לחזור לפאנל ראשי אחד כל הזמן. בשורה זו יופיעו:

  • שם האפליקציה הפתוחה ושם הקובץ. למשל, בפאנל בתמונה הנ"ל מופיע Microsoft 365.
  • מפעיל היישומים – פותח את רשימת האפליקציות של 365 לבחירה מכל מקום. בנוסף מציע גישה מהירה לקבצים אחרונים שנערכו ע"י המשתמש.

  • שורת החיפוש – חיפוש מתקדם החוצה את כל היישומים, הקבצים ותכולתם, בענן 365 בהם המשתמש שותף, לאיתור ערך החיפוש.

  • הגדרות – הגדרות להתאמה אישית של פאנל 365 האישי: ערכת נושא לבחירה אישית למראה הפאנל, הגדרות איזור זמן שפה ותאריך, שינוי סיסמה, הגדרות דיווחים ועוד.

  • מנהל החשבון של הפרופיל האישי – הגדרות הפרופיל האישי:
    • פרופיל המשרד האישי יוביל לאפליקציית ה-Delve שהיא הבלוג האישי בארגון.
    • החשבון שלי – מעבר לפאנל ההגדרות האישיות: אבטחה ופרטיות, הרשאות, מכשירים, פרטים אישיים, מנויים קשורים ועוד.

  • התראות – רשימת הודעות ודיווחים מכלל האפליקציות והשירותים של המשתמש, כמו דוא"ל חדש שהתקבל, שיתוף מסמכים, אזכורים בצ'אטים ועוד. ניתן להגדיר את העדפות ההתראות.
  • עזרה – סיוע והדרכה בשימוש בכלי ה-365. ניתן לבצע חיפוש חופשי.

2. בחירת מקטע

מעבר בין עוגני החלון:

  • בחירה בין רשימת כל האפליקציות והשירותים.
  • מידע עדכני על הדרכה וטיפים שימושיים מאת Microsoft על שימוש ב-365.
  • מעבר לבחירה בין תוספות של אפליקציות, שירותים וחיבורים חיצוניים.

3. אזור התצוגה

פריסת הבחירה מאיזור המקטע הנ"ל.

רכיבים בסיסיים – סביבה (Environment)

בין יישומי ושירותי 365 ישנם יישומי פיתוח כמו Power Apps ו-Power Automate וכן שירותי ניהול מסדי הנתונים העסקיים כמו Power BI ו-Common Data Service. עבודה עם רכיבים רגישים מסוגים אלה, מעלה את הצורך לייצר סביבות עבודה שונות, ברמות רגישות ומידור שונות.

סביבה ב-Microsoft 365  היא מרחב וירטואלי בו ניתן לאחסן, לנהל ולשתף:

  • בסיסי הנתונים העסקיים.
  • אפליקציות בפיתוח מותאם אישית.
  • תזרימים אוטומטיים.

ההפרדה בין סביבות נדרשת לצורכי בעלי תפקידים שונים, צרכי אבטחה שונים, צרכי קהלי יעד שונים ועוד. מינוף יכולת ההפרדה לסביבות תלוי בצרכים השונים של המשתמש או הארגון, למשל: יצירת סביבות עבודה נפרדות לעריכה ובדיקות של אפליקציות מול סביבת הייצור, או חלוקת סביבות עבור צוותים שונים, בה כל סביבה תכיל רק את התוכן הרלוונטי עבור אותן קבוצות, כולל קבצים, מסדי נתונים, אפליקציות ותזרימים אוטומטיים, וכיו"ב.

לכל סביבה ניתן להגדיר הרשאות שונות, בעלי תפקידים שונים ואפשרויות שיתוף. המפגש עם ההפרדה בין הסביבות מתקיים בעבודה עם אפליקציות ושירותי הפיתוח ומסדי הנתונים שבחבילת 365, לדוגמא, בעבודה עם Power Apps. יצירה וניהול של סביבות מתבצע במרכז הניהול של Power Platform, אליו ניתן להגיע בכתובת: https://admin.powerplatform.microsoft.com/

רכיבים בסיסיים – תבניות

לטובת ייעול העבודה, גישה מהירה לתכונות מעמיקות ביישומים גם ללא ידע רב, ולצורך יצירת קבצים בעלי יכולות מתקדמות ורמה עיצובית גבוהה ביעילות ובקלות, מגוון יישומי Microsoft 365 מציעים יצירת קובץ מתוך תבניות מוכנות מראש.

היצע התבניות בכל יישום נע בין קבצים שימושיים ושכיחים, כמו קורות חיים וחשבונית מעוצבת ב-Word, תקציב חודשי אישי ודוח נוכחות ב-Excel, מצגת מכירות או מצגת שיווק עסקי ב-PowerPoint, ועד לקבצים בנושאים מיוחדים כמו תקציב לנסיעת עסקים ב-Excel, תפריט מסעדה ב-Word או אפליקציה לניהול קריאות Help Desk ב-Power Apps.

בעת יצירת קובץ חדש, ביישומים המתאימים, ייפתחו מגוון תבניות מוכנות מראש לבחירה, בנוסף לקובץ חדש ריק. ניתן לגלול בין התבניות או לחפש תבניות באמצעות מילות מפתח. חלק מהתבניות זמינות להורדה באופן מקוון. לאחר הבחירה בתבנית הרצויה, ניתן להכניס לתוכה מידע ולערוך אותה.

כמו כן, היישומים מציעים מגוון של ערכות נושא מוכנות, להחלה על הקובץ או הפריט. ערכות הנושא מכילות סל הגדרות עיצוביות: צבעים, רקעים, מבנה הפריט וסדר האלמנטים בו, תמונות ואלמנטים גרפיים, הגדרות גופן, גבולות וכיו"ב.

חידושים ושיפורים נבחרים ב-Microsoft 365

כאמור, חבילת Microsoft 365 מתעדכנת בחידושים ושיפורים כל הזמן. להלן רשימת חידושים ושיפורים נבחרים:

Excel

  • שש פונקציות חדשות לעבודה ביכולת מוגברת מערכים דינמיים בגיליונות: Filter, Sort, Sortby, Unique, Sequence ו-Randarray.
  • פונקציה אחת להחזרת ערכים מרובים בעבודה עם מערכים דינמיים. כעת ניתן להשתמש במהירות בפונקציה שמחזירה מספר ערכים, והם ישפכו אוטומטית לתאים הסמוכים.
  • פונקציית Xlookup מאפשרת לחפש מידע בכל מקום במסד הנתונים ולאחזר מידע מכל מקום בהתאמה.

Outlook

  • אפליקציית OneTime, המותקנת כשירות ל-Outlook, מסייעת בתיאום של פגישה גם עבור אנשים מחוץ לארגון, ע"י הצבעה והתאמת הזמן הטוב ביותר. ב-365 האפליקציה יודעת לשמור את המידע בתוך תיבת הדואר של מארגן הפגישה.
  • הגנה על מידע בקבוצה באמצעות תווית הרגישות, Sensitivity Label. בעת יצירת קבוצה, ניתן לקבוע את רמת הרגישות, וזו תחול על דוא"ל קבוצתי, מסמכים ואתרי צוות.

Word

  • Transform– הפיכת המסמך לדף אינטרנט אינטראקטיבי וקל לשיתוף, שנראה נהדר בכל מכשיר. ייוצר דף אינטרנט בגרסת Sway לשיתוף חופשי בהתאמה אישית.

PowerPoint

  • יצירת GIF מונפש ממצגת שקופיות.
  • מעבר חלק יותר בהשתנות של צורות מונפשות ע"י כלי ה-Morph.

כמו כן, נוספו כלים ושיפורים חוצי תוכנות: כמו כלי הדיו לציור חופשי על גבי קבצים וכלי הלאסו לסימון שלהם, הוספת סמלים, קבצי GIF, אימוג'י וכלי חיפוש מתקדם של גרפיקה ועוד.

WORD

Word היא תוכנת מעבד התמלילים הוותיקה והידועה של Microsoft. באמצעות התכנה ניתן ליצור ולערוך מסמך מרובה עמודים.

מבוא והגדרות ל-Word

באמצעות התכנה ניתן ליצור ולערוך מסמך מרובה עמודים, הכולל:

  • טקסט.
  • אובייקטים גרפים כמו: תמונות, תרשימים, גרפים, צורות ועוד.
  • טבלאות.
  • רשימות ממוספרות ומתובלטות.
  • אובייקטים מוטבעים: קבצים, וידאו ועוד.
  • סימנים מיוחדים ומשוואות.
  • מראה מקום, הפניות וקישורים.

התכנה כוללת יכולות גרפיות לעיצוב וסידור מותאם אישית של הטקסט, האובייקטים והמסמך כולו.

היא נחשבת לתוכנה השימושית ביותר מבין יישומי המחשב הבסיסיים, ובהתאם היא פשוטה ואינטואיטיבית לעבודה, עבור כל משתמש מתחיל. אולם, בגלל פשטות הגישה לתחילת עבודה בתוכנה, ללא צורך בהרבה ידע מקדים, משתמשים רבים אינם מכירים מספר כללי בסיס נחוצים, ולכן נוטים להיתקל בבעיות במהלך העבודה כאשר הם מבצעים עריכה מתקדמת של מסמכים. לפיכך, מטרת מדריך זה היא הצגת כללי העבודה הבסיסיים, ולא לימוד מעמיק של שימוש בתכנה ויכולותיה.

התחברות ומבנה הממשק של Word

כדי להשתמש ביישומים של האופיס, צריך שלמשתמש יהיה קל, נגיש ונוח למצוא את כל הפקודות והלחצנים שהוא צריך לצורך העבודה השוטפת. מושג זה – המתאר את דרך העבודה ונוחות השימוש למשתמש, נקרא: ממשק המשתמש!

ממשק משתמש

אם ממשק המשתמש נוח, העובד הממוצע שאינו מתמצא בתכנות ובמחשוב, יצליח להשתמש ולהיעזר בכל הכלים (הפיצ'רים) של היישום.

לדוגמא, אם העובד ירצה להוסיף טבלה למסמך Word – כדאי שתהיה דרך קלה ונוחה לבצע זאת.

אחרת, העובד הפשוט– וכל המשתמשים והחברות בעקבותיו – יחפשו תוכנה אלטרנטיבית.

זאת הסיבה שבחברת מייקרוסופט עמלו במשך זמן רב- למצוא את ממשק המשתמש הנכון לחבילת האופיס.

וזו בדיוק התשובה לשאלה: למה יש כל כך הרבה גרסאות לחבילת האופיס?

ב 2003 שונתה חבילה האופיס, ולמעשה השימוש ביישום ירד בהדרגה על לחידוש הגרסה בשנת 2007.

בגרסת Office 2007, החליפה Microsoft את הממשק מבוסס התפריטים, תתי-התפריטים וסרגלי הכלים, בממשק חדש, שהתבסס על תצוגה חדשה, הקרויה רצועת הכלים (The Ribbon).

עקרונות רצועת הכלים

רצועת הכלים פתרה את הבעיה של נגישות פקודות ותכונות, על-ידי כמה עקרונות פשוטים:

  • ברצועת הכלים נמצאות רק אותן פקודות שמחקרי שימושיות הראו כי הן נמצאות בשימוש נפוץ.
  • הפקודות הנפוצות ברצועת הכלים מסודרות בהיררכיה הגיונית של כרטיסיות, קבוצות ופקודות, המקלות על מציאתן.
  • במקרים בהם נזדקק להשתמש בפקודות שאינן נמצאות בשימוש נפוץ, נלחץ על לחצן מרחיב הקבוצה.
  • במקרים בהם נזדקק להשתמש בפקודות מיוחדות, כמו ביצירת: טבלאות, תרשימים, תמונות, צורות וכו', אין עוד צורך לאתר אותן על-ידי חיפוש בעשרות התפריטים ותתי-התפריטים; הפקודות הנדירות יופיעו על-פי הדרישה – כלומר כשנלחץ עם הסמן על האובייקט: ה- טבלה, ה- תרשים, ה- תמונה, ה- צורה וכיו"ב.

בנוסף לשימוש ברצועת כלים  – מייקרוסופט שינתה את כל התפיסה- ויצרה ממשק משתמש אחיד.

כלומר: כעת, הכרטיסיות ורצועות הכלים- הם אותן הכרטיסיות בכל יישומי מייקרוסופט – יתרון זה הוא חזק מאוד, מכיוון שאם אנו מבינים את אופן השימוש בכרטיסיות ביישום אחד, נדע להשתמש בו גם בשאר היישומים.

רק החל מ 2010 – המעבר הושלם ונכנסו כלים חזקים לשימוש שוטף ויעיל בתוכנה. אז גם נכנסו הכלים והדרכים לסנכרן בין הגרסאות השונות (תאימות).

לאחר גרסת 2010, מייקרוסופט עדכנה עוד 3 פעמיים את גרסאות האופיס:

Office 2013 ;  Office 2016 ;  Office 2019  –  ומעבר ל 365.

תוכנת ה-Word

זמינה כאפליקציה אינטרנטית בענן 365 ובגרסה להתקנה מקומית על המחשב, הסמארטפון או הטאבלט:

  • על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-Word בפאנל 365 (ר' פרק מבוא והיכרות עם Microsoft 365, סעיף פאנל Microsoft 365).
  • בהתאם לסוג הרישיון ב-365, ניתן להוריד ולהתקין את הגרסה המקומית, דרך חנות האפליקציות, או בהתחברות לפאנל 365 האישי.

קובץ בסיסי בתכנה נקרא מסמךמסמך יכול להכיל מספר עמודים. כברירת מחדל התכנה נפתחת עם אחד ראשון פרוס ומוכן לעריכה.

ישנם הבדלים משניים בתצוגת הממשק בגרסה האינטרנטית, לבין זו בהתקנה מקומית במחשב. עיקר ההבדל באינטרנט הוא בתצוגת שורת הכותרת של 365 החוצה את כלל היישומים והשירותים שנפתחים באינטרנט. אין הבדלים בפונקציונליות. הדוגמה להלן מציגה את מבנה הממשק בגרסה המקומית במחשב:

1. שורת הכותרת

בשורה זו מופיעים:

  • שם התוכנה
  • שם הקובץ הפתוח כרגע
  • לחצני הבקרה – סגירה, מזעור ושחזור/הגדלה.
  • סרגל הכלים לגישה מהירה – פקודות נפוצות שניתן למקם למעלה באופן מותאם אישית. ע"י לחיצה במקש ימני על כל פקודה רצויה מתוך התפריטים, יש לבחור הוסף לסרגל הכלים לגישה מהירה וכך תופיע הפקודה גם למעלה, גם כאשר יתחלפו התפריטים ברצועת הכלים. כברירת מחדל יופיעו בסרגל זה הפקודות: שמירה, ביטול ובצע שוב.
  • שורת החיפוש – לביצוע חיפוש מילות מפתח לאיתור כל פעולה, תכונה או עזרה.

2. רצועת הכלים

שורת התפריטים, בה פרוסות מירב פקודות והוראות התכנה בהתאם לתפריט הנבחר:

  • בית – הפקודות הבסיסיות ביותר בשימוש בתכנה. כלל הכלים הנפוצים לטיפול בטקסט: בגופן, בפיסקה ובסגנון קטע טקסטואלי.
  • הוספה – כלל הרכיבים חוץ-טקסטואליים להוספה בעמוד (תמונה, תרשים, טבלה ועוד) ועריכתם.
  • עיצוב – כלי לעיצוב עמודי המסמך, במקטע שנבחר: ערכות נושא, סימן מים, צבע רקע, גבולות מסוגננים ועוד.
  • פריסה – הגדרות מבנה העמוד: גודל העמוד, גודל השוליים, כיוון, סידור וחלוקה למקטעים ועוד.
  • הפניות – הוספת הפניות ותגיות במסמך, ליצירת הערות שוליים, תוכן עניינים, ביבליוגרפיה, אינדקס ועוד.
  • דברי דואר – יצירת מעטפות או תוויות או מיזוג דואר לטובת יצירה מהירה של מסמכים רבים על-בסיס תבנית עם תוכן אחיד ושדות קבועים הניתנים למילוי אוטומטי.
  • סקירה – כלי בקרה על כל המסמך: בדיקת איות ודקדוקספירת מילים, הוספת הערות ומעקב אחר שינויים והערות של בודקים ועורכים שונים.
  • תצוגה – כלי תצוגת הממשק והמסמך: תצוגות פריסת המסמך, שינוי גודל התצוגה, רכיבי מבנה הממשק ועוד.
  • קובץ – תפריט "מאחורי הקלעים" של הקובץ והתכנה. מאפשר לבצע שינויים בהגדרות התכנה, שמירת הקובץ, שינוי מאפיינים, הדפסה ועוד.

3. חלונית הניווט

מאפשרת לנווט באופן מהיר במסמך: ע"י לחיצה על כותרת נושא רצוי (במסמך הבנוי נכון היררכית בשימוש בסגנונות כותרת), או ע"י לחיצה על עמוד בתצוגה מקדימה מוקטנת, או ע"י רשימת תוצאות של ערך לחיפוש. אם החלונית אינה מופיעה, בתפריט תצוגה, כאמור לעיל, ניתן להוסיף רכיבים רצויים לתצוגת הממשק, לרבות חלונית הניווט.

4. איזור העבודה

השטח בו פרוסים העמודים אחד תחת השני לעריכה, ויתווספו אחד לאחר השלמתו של הקודם, או בפתיחה יזומה של עמוד חדש.

5. שורת הסטטוס

הודעות על מצבי העבודה, כמו שמירה, העלאה, עמוד נוכחי מתוך מספר העמודים הכולל, מספר המילים ועוד. כמו כן ניתן לכוון בשורה זו את מידת הקירוב של גודל תצוגת איזור העבודה.

כללי בסיס לעבודה במסמך Word

סמן הכניסה

עם פתיחת המסמך יופיע סמן הכניסה המהבהב – סמן הכניסה מציג את הנקודה בא יכנס האלמנט הבא בגוף העמוד: טקסט, תמונה או כל אובייקט אחר. האובייקט יכנס בהתאם למגבלת מידות העמוד. ניתן לכפות על הסמן להתמקם בכל נקודת כניסה רצויה על גבי העמוד:

  • במקום שבו כבר קיים טקסט או אלמנט אחר – לחיצה אחת בנקודת הרצויה.
  • במקום חדש וריק מתוכן – לחיצה כפולה במקש השמאלי של העכבר במיקום הרצוי.

בכל פעם שיכנס אובייקט, יזוז סמן הכניסה לנקודה הבאה אחריו. כיוון תזוזת הסמן היא בכיוון הטקסט שהוגדר לפני כן.

כיוון הטקסט

הכיוון בו ינוע הסמן להכנסת התו הבא (אות/מספר/סימן) או האובייקט הבא. מהותי בהגדרה בשינוי שפה, שכיוון הכתיבה בה משתנה. למשל, בכתיבה בעברית יש להגדיר את כיוון הטקסט מימין לשמאל, ובמעבר לפסקה באנגלית יש להגדיר את הכיוון ההפוך. לכן, יש לשים לב ששינוי שפה לא בהכרח מגדיר את שינוי הכיוון, ומדובר בשתי הגדרות נפרדות!

את הטקסט ניתן לשנות בהגדרות הפיסקה: לחצני כיוון טקסט מימין לשמאל  או  כיוון טקסט משמאל לימין, בתפריט בית:

ההוספה בכיוון הטקסט תתבצע במסגרת השוליים והגדרות העמוד.

שוליים והגדרות עמוד

כברירת מחדל, העמוד נפרס בהגדרות נתונות מראש:

  • גודל שוליים עליונים, תחתונים, שמאליים וימניים – משמעות השוליים היא הגבלת איזור העריכה וההוספה לתחום שאינו מצוי באיזור שולי המסמך. הגדרות אלו חשובות לעיתים כתלות ביכולות המדפסת, לצרכים אסתטיים וכן בפורמטים נדרשים של סוגי מסמכים רשמיים שונים.
  • כיוון העמוד – לאורך או לרוחב. כברירת מחדל העמוד פרוס לאורך.
  • גודל העמוד – צורה ואורכי העמוד האופקי והאנכי. כברירת מחדל גודל העמוד הוא של 4A.

את הגדרות אלו ניתן לשנות באופן מותאם אישית, וניתן לשנות אף את הגדרות ברירת המחדל: בקבוצת הגדרות עמוד, בתפריט פריסה:

לעומת השוליים הצדיים, באיזור השוליים העליונים והתחתונים ניתן להוסיף ולערוך. מטרת העריכה בשוליים אלה היא יצירת כותרת עליונה וכותרת תחתונה, החוזרות על עצמן לאורך כל העמודים במקטע נבחר.

כותרת עליונה וכותרת תחתונה

בלחיצה כפולה במקש השמאלי בעכבר, עם הצבת הסמן בשוליים העליונים או התחתונים, התוכנה תיכנס למצב עריכת כותרת עליונה וכותרת תחתונה. במצב זה עריכת איזור העמוד המרכזי מושבתת ומתווסף תפריט צף נוסף לרצועת הכלים עיצוב – כלי כותרת עליונה וכותרת תחתונה לטיפול במצב עריכה זה: מספר עמוד אוטומטי, תאריך ושעה, כותרות לעמודים זוגיים ואי-זוגיים ועוד.

כל טקסט או אובייקט שיתווסף באיזור השוליים העליונים והתחתונים יהפוך לכותרת החוזרת על עצמה לאורך כל המסמך במקטע שנבחר.

ליציאה ממצב עריכת כותרת עליונה וכותרת תחתונה, ניתן ללחוץ על סגור כותרת עליונה וכותרת תחתונה בתפריט הצף שהתווסף עיצוב – כלי כותרת עליונה וכותרת תחתונה, או ללחוץ לחיצה כפולה במקש השמאלי בעכבר באיזור הערכה המרכזי של העמוד.

לצפייה ברורה בגודל האיזור המרכזי של עריכת העמוד, גודלי השוליים, ומיקום מדויק של נקודות הכניסה, ניתן להציג את סרגלי העמוד באיזור העריכה.

סרגל

הוספת הסרגל לאיזור העריכה מסייעת בעריכה, סידור המסמך, ארגון האובייקטים ויישורם. ניתן לדייק באמצעותו יישור של אלמנטים ומידותיהם, ולדייק כניסות טקסט ואובייקטים.

אם הסרגל אינו מופיע באיזור העבודה, ניתן להוסיף אותו ע"י בחירה בתיבת הסימון סרגל, בתפריט תצוגה:

לעבודה נכונה של דיוק כניסות, יישור, מרווחים יש להכיר כללי פיסקה ב-Word.

פיסקה

מסמך תקין מבחינה לוגית וטכנית בנוי מפסקאות. פיסקה היא קטע טקסט, המכיל מספר משפטים בנוגע לרעיון מצומצם אחד, מתוך הרעיון הכללי של המסמך או מספר רעיונות המובאים בו. לצורך ההמחשה הויזואלית של הפרדה בין סיום רעיון אחד לתחילתו של רעיון אחר, נהוגה הפרדה ויזואלית בין פסקאות ע"י מרווח רחב יותר בין פיסקה לפיסקה, מאשר בין שורות באותה הפיסקה.

לפיכך, ישנם שני כללים בסיסיים חשובים בעבודה עם טקסט ב-Word:

  • להפרדה בין פיסקה לפיסקה יש ללחוץ על Enter במקלדת. מקש Enter אינו משמש למעבר לשורה חדשה, אלא למעבר לפיסקה חדשה!
  • למעבר לשורה חדשה בתוך אותה הפיסקה (לצורך הפרדה ויזואלית בה חפץ העורך) יש להקיש את צירוף המקשים Shift + Enter. סמן הכניסה ירד לשורה חדשה, אך יישאר בתוך אותה בפיסקה.

עריכה של המרווחים הרצויים בין שורות בתוך אותה הפיסקה, ומרווחים בין פיסקה לפיסקה:

  • ניתן לבצע באמצעות הפקודות השכיחות המופיעות על גבי רצועת הכלים בקבוצת פיסקה, בתפריט בית.

בחלון פיסקה אליו ניתן להגיע ע"י לחיצה על לחצן ההרחבה בקבוצת פיסקה, בתפריט בית.

כל קטע טקסט, כמו פיסקה, מהווה רכיב טקסטואלי עצמאי שיכול לשמש למטרות שונות: טקסט רגיל, כותרת ראשית, כותרת משנית, הפנייה, ציטוט, פריט רשימה ועוד. כל מטרה כזו של קטע טקסט נקראת בתוכנה "סגנון". כלל בסיס אחרון ומהותי ביותר בעבודה עם טקסט ב-Word, היא החלה והגדרה של סגנונות.

סגנונות

כלל בסיס בסיסי בעבודה נכונה עם Word – יש להגדיר על כל קטע טקסט את מטרתו באמצעות, בחירת הסגנון המתאים לו מרשימת הסגנונות. רשימת הסגנונות, אינה רשימה של עיצובים מוכנים לכל מטרה, אלא רשימה המאפשרת להחיל על קטע טקסט נבחר את מטרתו בהיררכיה הטקסטואלית: כותרת, כותרת משנה, כותרת משנה שנייה (וכן הלאה), קטע טקסט רגיל, הפנייה ועוד.

ע"י שימוש בסגנונות נוצרת מפת מסמך אוטומטית, אחידות מבנית ועיצובית במסמך, נוצרים קישורים מהירים להפניות בתוך המסמך, מתאפשרת יצירה אוטומטית של תוכן עניינים, מתאפשר ניווט מהיר בין חלקי המסמך ועוד.

לכל סגנון יש הגדרות עיצוב משלו כברירת מחדל, אותן הוא מחיל על קטע הטקסט הנבחר, אולם ניתן לשנות את הגדרות העיצוב של כל סגנון, בהתאמה אישית.

להחלת הסגנון הרצוי על קטע טקסט, יש להציב את סמן הכניסה בכל נקודה בתוך הפיסקה הרלוונטית וללחוץ על הסגנון מתוך רשימת הסגנונות, בתפריט בית:

לאחר בחירת הסגנון, יקבל קטע הטקסט את הגדרות העיצוב של הסגנון. לשינוי הגדרות העיצוב של הסגנון ולהגדרות נוספות של סגנון יש ללחוץ במקש הימני בעכבר,  על הסגנון הרצוי ברשימת הסגנונות, בתפריט בית:

כרטיסיות ורצועת כלים

לכל אחד מיישומיי Microsoft Office, יש את אותן הכרטיסיות (בהבדלים קטנים על פי מטרת היישום). בלחיצה על הכרטיסייה מוצגת רצועת הכלים שלה. בכל רצועת כלים ישנן קבוצות – המאגדות את הפקודות הקשורות לקבוצה. בדוגמה שלעיל: קבוצת לוח, קבוצת גופן, קבוצת יישור.. וכו' – לכל קבוצה, כאמור, ישנן פקודות: פקודת מודגש, פקודת נטוי.. וכו'. לימוד של השימוש בכל כרטיסיה ומטרתה – תקל עלינו את העבודה ביישומים.

כרטיסיית הבית

בכרטיסיית בית (הכרטיסייה הראשונה בכל יישום), בה תמיד נמצאות פקודות העיצוב, ופעולות שכיחות.

נוכל לעצב את התווים לפי בחירתנו. ניתן לראות שכשכרטיסיית בית לחוצה> רצועת הכלים שלה מופיעה.

כעת, כשאנו יודעים שבכל רצועת כלים ישנה חלוקה לקבוצות – נסקור כמה מהן:

קבוצת לוח

בקבוצה זו – נוכל לגזור או להעתיק טקסט או כל אובייקט מכל מקום, ולהדביק אותו בכל מיני צורות.
בנוסף, ע"י מברשת העיצוב נוכל להעתיק את העיצוב שנבחר למקומות אחרים במסמך.

קבוצת גופן

בקבוצה זו – נראה את כל הפקודות הנפוצות שמאפשרות לנו לעצב את הגופן.

כאן אנו יכולים לצבוע את גופן האותיות והמילים, (לחיצה על A), לצבוע את מילוי השורה, (לחיצה על ab והמכחול), להגדיל ולהקטין אותיות, להדגיש, למתוח קו, להטות את התווים, לשנות את סגנון הכתב.
לרשום בכתב עילי כמו בדוגמה  או בכתב תחתי כמו בדוגמה , ניתן להגדיר מחיקת עיצוב כלל, (לחיצה על הA  והמחק), אפשר להחיל כלל: בטקסט בשפה האנגלית  – אותיות ראשיות גדולות, ועוד.

בהמשך הרצועה, ניתן לראות את קבוצת פיסקה וקבוצת סגנונות:

קבוצת פיסקה

לפסקה יש הגדרה לשונית והגדרה מעשית.
ההגדרה הלשונית: הפסקה היא קבוצה של משפטים, הערוכים בסדר הגיוני, שרעיון מרכזי אחד מלכד אותם ומשותף לכולם; בראשית כל פסקה, יוכנס המשפט הראשון פנימה- מהשוליים הימניים של העמוד.
ההגדרה המעשית, מבחינת ההגדרות ב Word: הפסקה תסתיים כשאלחץ על ה- Enter ; כמו"כ, מעבר להגדרה, באופן מעשי – איזה לחצן יכניס את השורה הראשונה פנימה מבלי לפגוע בשאר הטקסט.

לעניין הפקודות המאפיינות קבוצה זו – נוכל להוסיף פקודה הממספרת באופן אוטומטי את הרשימות שלנו, ניתן להגדיר רמות מספור.
בקבוצה זו ניתן אף להגדיר את מרווח השורות, כיוון הכתיבה, מיון הנתונים, גבולות, תבליטים ועוד.

קבוצת סגנונות

בקבוצה זו – ניתן להחיל סגנון קבוע על טקסט מסוים.

קביעת סגנון משפיעה לא רק על עיצוב התווים אלא גם על הגדרתם.

אם נעצב סגנון כנדרש – נוכל לנווט במסמך על פי רמת הסגנון שהגדרנו – לדוגמה- כותרות ראשיות, כותרות מהרמה השנייה, כותרות מהרמה השלישית, כותרות פיסקה וכו'.

נוכל להפנות קישורים מתוך המסמך אל כותרות אלו, ונוכל ליצור בקלות תוכן עניינים.

כרטיסיית הוספה

בכרטיסיית הוספה, נוכל להוסיף למסמך אובייקטים נלווים לפי בחירתנו:

ניתן לראות שכשכרטיסיית הוספה לחוצה> רצועת הכלים שלה מופיעה.

קבוצת עמודים

בקבוצה זו – נוכל להוסיף עמוד שער מסוגנן מתוך הגלריה שלרשותנו, ניתן  להוסיף עוד עמודי שער מתוך האינטרנט וכן להוסיף אובייקטים מתוחכמים לשער – כגון לוח שנה שמתעדכן אוטומטית – או שם הקובץ שיופיע אוטומטית כשנשמור בשם את המסמך ועוד.

אפשר להוסיף עמוד ריק, למסמך, או ישירות לעבור לעמוד הבא מבלי ללחוץ על ה- Enter – עד לשורה התחתונה בעמוד.

קבוצת טבלאות

בקבוצה זו, או למעשה באפשרויות פקודת הטבלה – ניתן להוסיף באופן מהיר טבלה ע"י סימון השורות והעמודות שנבחר כפי שמופיע בדוגמה.

אם נרצה לקבוע מראש מספר גדול של שורות – או להקליד ידנית את האפשרויות – נבחר באפשרות הוספת טבלה, שם נגדיר את מספר השורות והעמודות. כמו"כ, בתיבת הדו-שיח שתפתח – אפשר יהיה להגדיר אוטומטית את התאמת הטקסט לחלון הטבלה.

אפשרויות נוספות:

– ניתן לצייר טבלה באופן עצמאי.

– המרת טקסט לטבלה: אם טקסט מוגדר כנדרש – כפי שילמד בקורס – ניתן בקלות להכניסו לטבלה ממצב זה.

– ניתן להוסיף ישירות טבלת אקסל למסמך.

אחת מהאפשרויות היפות ביותר היא לבחור טבלה מוכנה באפשרויות טבלאות מהירות, שבתחתית האיור המצורף.

קבוצת איורים

בקבוצה זו – ניתן להוסיף צורות ואיורים רבים:

תמונות מהמחשב, תמונות מהאינטרנט, צורות, גרפיקות מתוחכמות, תרשימים וצילומי מסכים פתוחים.

כבר יותר משני עשורים שניתן להוסיף אובייקטים כגון תמונות למסמך מקובץ במחשב בלחיצה על 

ב 2003 מיקרוסופט הציעו תמונות מאוסף התמונות המיוחדות שלהם –  שפעם קראו לזה ClipArt .

בגרסת 2010 ה ClipArt שינה את שמו פשוט לאוסף תמונות, נוספה אפשרות לצילום מסך – המאפשרת צילום וגזירת כל יישום ומסך פתוח במחשב, וכמובן ה SmartArt – גרפיקה בקליק.

גרפיקת SmartArt

החל מגרסת אופיס 2010

נכנסה אפשרות לעריכת גרפיקה מתקדמת, הרבה מעבר להוספת צורות וחצים.

ניתן לבחור בתצורות כמו: תהליך, היררכיה, קשרי גומלין ועוד

לדוגמא: אם נרצה לבנות גרפיקה מיוחדת מרשימה היררכית, נניח רשימה לסופר – אם פעם הרשימה הייתה נראית בערך כך:

היום בשתי לחיצות על גרפיקת SmartArt, הרשימה תראה כך:

בגרסת אופיס 2013 נוספו

תמונות מקוונות – מהאינטרנט.

וידאו מקוון – מהאינטרנט.

והחל מגרסת 365 מיקרוסופט כבר הוסיפו, כלים רבים נוספים, בכל יישומיי האופיס, אנו נציג כמובן את אלו שביישום ה – Word  – הוספת סמלים ומודלים תלת ממדיים.

*הערה – לצורך ההוספה יש צורך בחיבור זמין לאינטרנט.

הוספת סמלים ומודלים תלת ממדיים

החל מגרסת 365 ניתן להוסיף סמלים לפי קטגוריה. יש לגשת, כמו עד היום, לכרטיסיית ההוספה ולבחור באפשרות סמלים > ולבחור בקטגוריה הרצויה 

ונקבל רשימה ארוכה, להלן חלק ממנה:

בגרסה האחרונה של האופיס ניתן להוסיף עשרות דמויות במודלים תלת ממדיים, כגון זו שמשמאל..
וסוד קטן, אם הייתם פותחים את הדף הזה מתוך המחשב הייתם רואים שהדינוזאור הזה אפילו הולך, כלומר ניתן היום להוסיף מודלים תלת ממדיים מונפשים. 

רצועות כלים שאינן משותפות

לכל יישום יכולות ומטרות משלו. לכן, לכל יישום, מעבר לכרטיסיות המשותפות – יתווספו כרטיסיות רלוונטיות ליישום הספציפי:

– ביישום Excel – שעיקרו ביצוע מניפולציות מתמטיות ונוסחאות –  יתווספו הכרטיסיות: "נוסחאות", "נתונים".

– ביישום PowerPoint – שעיקרו יצירת מצגות –  יתווספו הכרטיסיות: "מעברים", "הנפשות", "הצגת שקופיות".

ביישום Word – שעיקרו כתיבה ומעבד תמלילים –  יתווספו הכרטיסיות: "הפניות", "דברי דואר".

נושא ההפניות ילמד בפרק הפניות – ותוכן עניינים שבעמוד 20 – ממש כפי שעשיתי בשורה זו

להלן תצוגה בלבד של רצועות הכלים של כרטיסיות "הפניות", "דברי דואר":

מספור ותבליטים

רשימות פשוטות

שאנו עובדים עם רשימה, אנו רוצים שיהיה סדר בין רשומה לרשומה. לפיכך אנו נוהגים למספר את הרשימה, או לתת הבלטה לכל סעיף.

כשאנו מקלידים 1. או א. או A. או כוכבית, ולאחר כל אחד מהם על מקש הרווח – התוכנה מסיקה שאנו רוצים למספר ולכן נוצרת לנו רשימה באופן אוטומטי, הנה כך לדוגמא – כשאקליד כעת 1. ואוסיף רווח: 

  1. זו התוצאה שקיבלנו. ליד ה 1 קפצה הודעת תיקון שגיאות אוטומטית

בכל מצב, לחיצה כפולה על מקש ENTER  תביא להעלמת התבליט או המספר או שפשוט ניתן ללחוץ על החלון שנפתח כשנלחץ על סמל הברק

ואם נפתח בקרת העיצוב נבין למה קיבלנו את אפשרות העיצוב האוטומטית, וכיצד ניתן להגדיר מראש מה נרצה. 

בצילום חלון האשף זה ניתן לראות בחלק העליון את הכרטיסייה: 'עיצוב אוטומטי בעת הקלדה' , ובסעיף 'החל בעת הקלדה' את האפשרות 'רשימות ממוספרות אוטומטי' מסומנת ב  ולכן, ברירת המחדל של Microsoft Word היא למספר אוטומטית.

בחלון זה ניתן למצוא אפשרויות תיקון רבות, ולהכניס ידנית רשימות ותיקונים שמתאימים לנו. לדוגמא, קצרנית בבית משפט יכולה להכניס אפשרות שכל פעם שהיא תקליד את האותיות כב' – הטקסט ישתנה למילה כבודו.. וכך הלאה. כל שיש לעשות הוא לגשת לכרטיסיית: 'תיקון שגיאות אוטומטי' ולהקליד באופן חד פעמי, מה להחליף במה. ניתן להגיע לאשף זה גם דרך קובץ > אפשרויות> הגהה.

בחלון זה ניתן למצוא אפשרויות תיקון רבות, ולהכניס ידנית רשימות ותיקונים שמתאימים לנו. לדוגמא, קצרנית בבית משפט יכולה להכניס אפשרות שכל פעם שהיא תקליד את האותיות כב' – הטקסט ישתנה למילה כבודו.. וכך הלאה. כל שיש לעשות הוא לגשת לכרטיסיית: 'תיקון שגיאות אוטומטי' ולהקליד באופן חד פעמי, מה להחליף במה. ניתן להגיע לאשף זה גם דרך קובץ > אפשרויות> הגהה.

פקודת מספור

אפשרות נוספת למספר באופן אוטומטי היא ללחוץ על פקודת המספור  מרצועת הכלים בכרטיסיית 'בית' > בקבוצת 'פיסקה' .

נעמוד בשורה חדשה > נלחץ על הפקודה, והמספור יתווסף. לאחר מכן נתחיל לכתוב את תוכן הטקסט. לחילופין אפשר לעמוד על השורה לה נרצה להוסיף מספור, ללחוץ על הפקודה והשורה תמוספר.

ספריית מספור

משמאל למספור ישנו חץ קטן, בלחיצה עליו נקבל 'ספריית מספור' – אלו סוגי המספורים בהם השתמשנו לאחרונה. מתחת לספריית מספור, ב'תבניות מספר של מסמך' – נראה את תבניות ברירת המחדל של המספור כפי שאנו מקבלים מ Word. אם נרצה לשנות סגנון מספור נוכל לבחור באפשרות: 'הגדרת תבנית מספר חדשה, ונקבל את החלון הבא

באפשרותנו לבחור את סגנון המספר, מתוך דירוג מוכר ל Word כגון:

א, ב, ג, ; ספרות רומיות; a. b. c. ; 1) 2) 3) וכן אפשרויות נוספות כגון 

את הסימון נקודה או סוגר ימני או פסיק, צריך לבחור באפשרות תבנית מספר. ניתן לשים לב שגם את הגופן ניתן

לשנות. ישנם עשרות אפשרויות לבחירה באפשריות גופן.

אפשרות אחרונה בחלונית זו היא היישור, אין מה להכביר במילים –

ניתן להחליט אם המספור יהיה לימין, למרכז או לשמאל. משתמשים באפשרות זו, בדר"כ כשנרצה למספר במקום קטן כמו תא בטבלה.

רשימות מדורגות

רשימה מדורגת היא רשימה היכולה לכלול בתוכה רשימות נוספות, לדוגמא – 1. לחם 2. חלב –

אך בתוך רשומת חלב ישנם שני סוגי חלב:   א. שלושה אחוזים  ב. אחוז אחד.

ניתן לבחור בסוגים שונים של תבליטים, מספרים ואותיות, אך תשמר האחידות לאותה רמת רשימה – כלומר אם נמשיך: 3. גבינה  4. חמאה, ונרצה 2 רמות לחמאה – הרמה השנייה תישאר א' ב' –
א. חמאת Euro Butter  ב. חמאת Lurpak, אך אם נרצה רמה שלישית, נוכל שוב לבחור במספור שונה – נניח   I. ללא מלח  II. עם מלח

כדי לעבור בין הרמות, נשתמש בלחצני הגדל\ הקטן כניסה , לחיצה על הגדל כניסה תקדם אותנו רמת אחת אחת קדימה והקטן כניסה תחזיר אותנו רמה אחת אחורה. ניתן גם להשתמש ב- TAB  כהגדלת כניסה ו- SHIFT+ ENTER להקטנה.

עיצוב רשימה מדורגת

אנו יכולים לעצב רשימה מדורגת  – ובדומה ל 'הגדרת תבנית מספר חדשה, שראינו בסעיף ספריית מספור בעמוד 10 – ליצור סגנון משלנו או לעצב סגנון קיים לרשימה המדורגת  .

יש לקבוע את התו (סימן, אות, מספרים רומיים וכו') שיופיעו בכל רמה. בחלונית משמאל, ניתן לראות שיש כפתור גופן – כאן ניתן לשנות גם את הצבעים, תבליטים, רמת הכניסה ועוד.

כדי לבצע זאת נלחץ על חץ מרחיב הפקודה של רשימות מדורגות > 'הגדרת רשימה מדורגת חדשה'

פקודת תבליטים

באותה הדרך שבה בחרנו למספר, אפשר גם להפעיל תבליט באופן אוטומטי, ע"י לחיצה על פקודת ה -תבליט  מרצועת הכלים בכרטיסיית 'בית' > בקבוצת 'פיסקה' .

נעמוד בשורה חדשה > נלחץ על הפקודה, והתבליט יתווסף. לאחר מכן נתחיל לכתוב את תוכן הטקסט. לחילופין אפשר לעמוד על השורה לה נרצה להוסיף תבליט, ללחוץ על הפקודה והשורה תקבל את התבליט.

עיצוב תבליטים

ניתן לעצב תבליטים לפי ראות עינינו, ואפילו להוסיף תמונה משלנו שתשמש תבנית

בלחיצה על החץ הקטן שמשמאל לפקודת ה -תבליט  מרצועת הכלים בכרטיסיית 'בית' > בקבוצת 'פיסקה' . נקבל את החלונית הבאה:

בחירה באפשרות הגדרת תבליט חדש

תאפשר לנו לשנות את:

הסימן

התמונה

והגופן

בגופן ניתן לשנות את כל הקריטריונים שקיימים באפשרויות גופן כמו בכל הסעיפים הקודמים.

מקש BACKSPACE

כלי נחמד לעבודה רציפה עם רשימות (תבליטים ומספור), הוא מקש ה- BACKSPACE –

מאפשר לנו שמירה על מרווח הכניסה, באותה רמת כניסה של מלל הרשומה.

הסבר: כשאנו בוחרים רשימה (בין אם בחרנו ידנית ובין אם אישרנו את העיצוב האוטומטי),

המספר/התבליט ישר מוזח (נכנס מעט פנימה), כפי שניתן לראות בדוגמא.

הגבול הימני של המסמך הוא ה 'מ' של מסימני החג, והתבליט נכנס פנימה.

המלל, באותה רשומה, (שופר, בדוגמא) – נכנס עוד יותר פנימה.

אם נרצה שהרשומה הבאה תקבל את אותה רמת כניסה של המלל מעל אך ללא צורך בתבליט/מספר (נרצה להכניס רשומה נוספת תחת דגים), אך ללא תבליט.

נלחץ על מקש ה- BACKSPACE– היכן שממוקם כעת הסמן.

כאשר נלחץ על מקש ה- BACKSPACE, בנקודה זו כל לחיצה תשנה את התוצאה:

  1. לחיצה ראשונה על מקש ה- BACKSPACE– תעלים את התבליט והמלל ימשיך מאותה נקודה (בדיוק מתחת למילה דגים).
  2. לחיצה שניה על מקש ה- BACKSPACE– תעלים את התבליט, תחזיר את הסמן עוד לאחור, והמלל ימשיך מאותה נקודה של התבליט (בדיוק מתחת לתבליט של דגים).
  3. לחיצה שלישית על מקש ה- BACKSPACE– תעלים את התבליט, תחזיר את הסמן עוד לאחור, ואז תחזיר אותו צעד נוסף לאחור והמלל ימשיך מאותה של כלל הטקסט (בדיוק מתחת ל 'מ' של מסימני החג).
  4. לחיצה רביעית על מקש ה- BACKSPACE– תעלים את הרשומה לגמרי, והסמן יחזור לרשומה הקודמת (משמאל למילה דגים).

מיון רשימה

כאשר נרצה למיין רשימה, בסדר עולה או יורד – נסמן את הרשומות אותן נרצה למיין,
ניגש לרצועת הכלים של כרטיסיית 'בית' > בקבוצת 'פסקה' > נלחץ על פקודת מיון  –     אם ישנו מספור ולא תבליט, המיון יתבצע על פרטי הרשימה בלבד והמספור לא ישתנה.

ניתן למצוא אפשרויות רבות ונוספות בחלונית המיון שתפתח – כולל מיון ראשוני ושניוני – כמו באקסל.

סגנונות

סגנונות, אלו ערכות מוכנות הכוללות בתוכן כמה מאפיינים של עיצוב – כגון: צבע גופן; סוגי גופן; גודל גופן; הדגשה; גבולות ; מרווח; כיוון טקסט; יישור ועוד.

השימוש בסגנונות

השימוש בסגנונות מאפשר למשתמש ליצור בקלות מסמך אחיד ללא צורך לעצב כל כותרת בנפרד. לחיצה על הסגנון הנבחר תעצב בלחיצה אחת מספר מאפייני עיצוב על הטקסט הנבחר.

מֵעֵבֶר לעניין העיצובי, הנוחות בלחיצה אחת שתסדר את הכל, ובוודאי האחידות – ישנן סיבות נוספות להשתמש בסגנונות – הראשונה במעלה היא ששימוש נכון בפקודת הסגנונות ייצור למסמך ה Word תוכן עניינים אוטומטי (ולכן הפרק הבא הוא סקירת מסמך), בנוסף ישנם שימושים נוספים כגון ניווט במסמך – ראשי פרקים (סימניות) בייצוא ל Pdf ועוד.

סוגי סגנונות

בעבר, בגרסת Word 2010 כל הסגנונות היו מרוכזים תחת כרטיסייה אחת – בית, ותחת פקודה אחת:

"שנה סגנונות" 

מגרסת 2013 ומעלה הערכות, הצבעים והגופנים עברו לכרטיסייה חדשה עיצוב:

כעת ניתן לראות שהסגנונות מסודרים לפי 6 סוגים:

  • ערכות נושא – ערכות המכילות עיצובים שלמים בכל גלריה.
  • ערכת סגנונות – מכילה עיצובים טקסטואליים מובנים: גופן, הדגשה, ומקושרים למבנה המסמך.
  • צבעים – בחלק זה ניתן להחזיר צבעים שהיו בגרסאות קודמות.
  • גופנים – מסודרים מראש לפי שם גופן וכן שפה ושינוי לטיני (לטקסט אוטומטי באנגלית).
  • מרווח בין פסקאות – מכילות מאפייני עיצוב פסקה כמו מרווחים בין שורות, דחוס, צמוד, פתוח.
  • אפקטים – בדומה לצבעים – אך משנה את תצורת האובייקטים –יפורט בסעיף צבעים.

ערכות נושא

ערכות נושא הן ערכות אחידות של סגנון, צבע וגופן.

ברירת המחדל בכל מסמך היא office , לחיצה על אפשרות אחרת, תחיל על המסמך מאפייני גופן, כותרות, צבעים ואפקטים. לדוגמא – אם נבחר בערכת הנושא "פרוסה", כל הטקסט ישתנה לשם גופן: "Gisha (גוף עברי)".

ואם נבחר בערכת הנושא "חיתוך", הכותרת הראשית תשתנה לצבע אפור, כל הטקסט יוקטן לגודל 11 והגופן של כל המסמך ישתנה לשם גופן:
Aharoni (גוף עברי).

ניתן גם להתאים ערכת נושא משלנו – לאחר שביצענו שינויים בעיצוב המסמך, כגון: צבע גופן, שם גופן הדגשה, טקסט נטוי, גודל טקסט וכותרות, אנו יכולים לשמור כערכת נושא חדשה – קבוצת ערכות נושא ← ערכות הנושא← ערכת נושא נוכחית. בתיבת שם הקובץ נקליד את השם המתאים לערכת הנושא ונבצע שמירה. הערכה תצורף לרשימת ערכות הנושא תחת הכותרת "מותאם אישית".

ערכת סגנונות

למעשה רק שחלון היישום איננו פרוס ניתן להבחין שזה אותו כפתור הפקודה מגרסאות קודמות, במסך מלא, ניתן לראות שישנן אפשרויות רבות לבחירת סגנון הטקסט, כפי שניתן לראות הסגנונות מכילים: צבע גופן, הדגשה, טקסט נטוי, קו תחתון, כותרת ראשית, כותרת טקסט גודל, שם גופן ועוד

בחירה באחת האפשרויות ברוב המקרים מקושרת למבנה המסמך  – כגון תוכן עניינים, ראש המסמך ועוד.

צבעים

כשאנו משנים את הצבעים, אנו משנים למעשה את כל הצבעים במסמך.

לפני נדגים נסביר את הבחירה באפשרות הראשונה office ,ובאפשרות השנייה – office 2007 – 2010– כשאנו מעתיקים אובייקטים ממסמכים מגרסאות קודמות כגון: טבלאות, היפר קישור, כותרות, הפניות ועוד, אנו למעשה מייבאים את שמות הגופן, את מספר הצבע אך במעבר של מיקרוסופט לגרסה חדש, אותן שמות בדיוק קיבלו מאפייני עיצוב מעט שונים – המשמעות: נעתיק טבלה שהייתה בצבע אדום, ממסמך שנכתב באופיס 2010  – נדביק אותו למסמך שלנו (מגרסת 2013 ומעלה) – וצבע הטבלה ישתנה לכתום/ אולי בכלל לירוק –

הדרך להחזיר את הצבעים המקוריים של הטבלה – היא ללחוץ על אפשרות office 2007 – 2010– ואז נקבל את אותם מאפיינים עיצוביים שהיו במסמך המקור.

כפי שניתן לראות בתמונה הבאה,
בחירה באחת מאפשרויות הצבעים תשנה לנו הגדרות שונות: היפר קישור, טקסט רקע ועוד

סגנונות במיקומים אחרים

למרות המעבר לכרטיסיית העיצוב שאכן עוסקת בעיצוב הסגנונות ישנם מקומות נוספים ושימושים אחרים שמתקשרים לנושא זה, ודרכם ניתן להפעיל את שינוי הסגנונות.
המקום הראשון הוא כמובן קבוצת הסגנונות בכרטיסיית הבית, מיקום נוסף הוא ביצירת טבלה.

סגנונות טבלה

עיצובים של שורות, עמודות ותאים בפורמטים שונים ובצבעים מגוונים. סגנונות הטבלה יופיעו בכרטיסייה נפרדת.

– בגרסאות 2013, 2016: כרטיסיה ראשית כלי טבלאות← כרטיסיית עיצוב← בקבוצת סגנונות טבלה.

– בגרסאות 2019, 365: כרטיסיית עיצוב טבלה ← בקבוצת סגנונות טבלה.

כל זאת רק לאחר שנוסיף טבלה למסמך דרך כרטיסיית הוספה.

שלושה כלים ש Word מספקת לנו לעבודה יעילה עם המסמך, ע"י בחירה בכרטיסיית בית←
הרחבת קבוצת סגנונות ובחירה באחת משלושת הכלים  ואלו הם:

  • סגנון חדש
  • מפקח הסגנונות
  • ניהול הסגנונות.

סגנון חדש – סגנון אישי 

נוכל ליצור סגנונות חדשים לכל אחד מסוגי הסגנונות המוצעים ב Word ב"סגנון חדש".

בשלב הבא נתבקש לבחור בשם סגנון.

לאחר מכן נבחר בסוג הסגנון.

ישנם חמישה סוגים של סגנונות – כפי שניתן לראות בתמונה

* סגנון מקושרים הוא סגנון שמחיל תו ופסקה, כלומר סימון כל הפסקה יכיל את שניהם (כולל רווחים), סימון כמה מילים בפסקה יחיל רק תו – כלומר רק השפעה על הטקסט (גופן, צבע וכיו"ב).

מפקח הסגנונות 

מפקח הסגנונות מאפשר לנו לפקח על כל סגנון ועיצוב המוחלים על הטקסט באותו רגע.

בעזרת כלי זה נוכל לקבל מידע מפורט על מאפייני העיצוב המוחלים על המסמך וכן לבצע איפוס עיצוב או ניקוי של שכבות העיצוב השונות.

ניהול סגנונות 

כלי ניהול הסגנונות, הנמצא בסמוך למפקח סגנונות ומאפשר לנו לערוך את הסגנונות הקיימים, לבחור את סגנון ברירת המחדל ש Word יפעיל בעת יצירת מסמך חדש, וכן מאפשר לנו להגביל את אפשרות העיצוב והשימוש בסגנונות כאשר נשלח את המסמך לקוראים נוספים.
בלשונית עריכה נוכל לשנות את העיצוב של הסגנונות המוצעים ב Word  ולהגדירם באופן המותאם לצרכינו.
בלשונית המלצה נוכל לבחור אילו סגנונות נרצה שיופיעו או יוסתרו כהמלצה לשימוש בעת עיצוב המסמך (למשל, הצג כותרת 1, כותרת 2 אך את כותרת 3 הסתר עד שיעלה צורך השימוש בה).
בלשונית הגבלה נוכל להגביל או להתיר החלת סגנונות על המסמך.
בלשונית הגדרת ברירת מחדל נוכל להגדיר את סגנון ברירת המחדש שיופעל בעת יצירת מסמך חדש.

סקירת מסמך Word

שינויים במסמך Word

כשאנו עובדים על מסמך, פעמים רבות אנו נדרשים להגהה ולשינוי – השינויים יכולים לנבוע מכמה סיבות להלן הסיבות העיקריות:

  1. הגהה ותיקונים טכניים – טעינו בניסוח, שגיאות כתיב, מילים מיותרות, משפטים חוזרים וכיו"ב.
  2. תיקוני גרסאות – מאז שכתבנו את המסמך, עודכנו נתונים המצריכים התייחסות במסמך החדש, נרצה להוסיף הערות לעצמנו, כהכנה לעריכת שינויים.
  3. מיזוג גרסאות – השתנו והתעדכנו נתונים, את השינויים רשמנו במסמך אחר, העדכון והשינוי בוצע על העתק ממסמך המקור.
  4. רמת הרשאה – אנו רושמים מסמך, ואינסטנציה גבוהה מאיתנו מאשרת או משמיטה מילים ומשפטים מהמסמך.

לכל אלו ועוד ישנה כרטיסייה ב Word – כרטיסיית הסקירה, או מדויק יותר 4 קבוצות בכרטיסייה זו:

הערות למסמך

בכל שלב נוכל להוסיף הערה חדשה. התכנה יודעת לסמן את המילה שהסמן שלנו עמד עליה, או אם נסמן מילה ספציפית/ משפט ספציפי ההערה תסמן ותדגיש את שסימנו, ומוסיפה חלונית הערות לצפייה.

לכשכתבנו הודעות יש באפשרותנו לבצע מגוון הפעולות:

* אנו יכולים להשיב על ההערה מתוך ההערה עצמה, כך מי שצופה במסמך יכול לראות את התגובה – לצורך כך יש ללחוץ על השב ; או לפתור את ההערה, כלומר להפוך את ההודעה ללא פעילה – לצורך כך יש ללחוץ על פתור

* אנו יכולים למחוק הערה (בסרגל הכלים סקירה > בקבוצת הערות> בפקודת מחק); או באותה הקבוצה לעבור להערה הבאה/ הקודמת.

* אנו יכולים גם לדחות את ההערה (בסרגל הכלים סקירה > בקבוצת שינויים> בפקודת דחה), לחיצה על פקודה זו תמחק את ההערה) ; או באותה הקבוצה ללחוץ על קבל, פעולה זו תעביר אותנו להערה הבאה.

מעקב מסמך

בסרגל הכלים סקירה > קבוצת מעקב, מתחלקת ל 2 חלקים: עקוב אחר שינויים, וסימונים וחלוניות סקירה.

מגרסת אופיס 2013 ישנה אפשרות לנעול ולהגן ע"י סיסמא את הביטול: מעקב אחר שינויים.

מעקב אחר שינויים

מעקב אחר שינויים מאפשר למשתמש להפוך את המסמך ממצב רגיל של כתיבה ועריכה למצב שִכבה ע"ג המסמך – כלומר, כל עוד הפקודה 'עקוב אחר שינויים' לחוצה – כל פעולה במסמך, הקלדה/ מחיקה שנעשה במסמך יפיע לנו כאופציה ואנו, או מורשה במסמך יחליט אם לקבל אותה או לדחות אותה.

הדגמה, נניח נרצה שהפסקה הקודמת בחוברת תמחק, (מהמילה מעקב עד המילה אותה), אך לא לנו הסמכות – 1. נלחץ על הפקודה 'עקוב אחר שינויים', 2.  – נעשה את אותה הפעולה שהיינו עושים עד כה כשרצינו למחוק משפט – נסמן את המשפט ונלחץ על delete רק שהפעם הפסקה לא תמחק, אלא התוצאה תהיה רק הצגה למשתמש שאנו רוצים למחוק את הפסקה.

כיצד זה יוצג למשתמש – בסעיף הבא:

הצגת סימונים

כעת, נסביר את החלק השני של קבוצת מעקב, סימונים וחלוניות סקירה.

יש כאמור שלוש אפשרויות: כל הסימונים ; הצג סימון ; חלונית הסקירה

סימונים

בחלונית זו יש ארבע אפשרויות:

  1. אפשרות כל הסימונים – כברירת מחדל מוצגת האפשרות שהמסמך יציג את כל הסימונים. כלומר, כשנוסיף הערה, תוצגנה בצד שמאל של המסך כל ההערות. ממש ככל חלונית אחרת. כדוגמאות: חלונית חיפוש, חלונית מקורות, מאמרים וכו'. כך גם יוצג מסך שמאלי גם כשנבחר לעשות שינוי במעקב אחר שינויים. נציג דוגמא זאת כשנדגים את אפשרויות הבלונים בתת סעיף הצגת סימונים בהמשך.
  2. אפשרות נוספת בחלונית זו היא מקור – מקור יציג את המסמך בלבד ללא כל אזכור לתוספות.
  3. אפשרות שלישית היא ללא סימונים – קבלת תוצאה דומה להצגת מקור ללא אזכור לתוספות.
  4. אפשרות אחרונה – סימון פשוט –

סימון פשוט הוא סימון של הערה, כגון זאת, סימון נוסף הוא סימון מעקב הנראה כך 

אם נרחף עם העכבר מעל הסימון של ההערה השורה או המילה, אליה מקושרת ההערה תסומן גם כן.

הצג סימון

יש כמה וכמה סוגים של תצוגת סימון.

ראשית, כפי שניתן לראות במסך הקטן שנפתח, כשנלחץ על חץ הבחירה באפשרות הצג סימון – אנו יכולים להסיר את ה 'וי' מההערות, ואז הערות לא יוצגו/ מעיצובים – כל מה שקשור לשינויי עיצוב שערכנו במסמך, או כמעקב שינויים, או בהבדלי גרסאות – יוסר כתצוגה או יוצג בסימון ה 'וי'.

בלונים

באפשרותנו לפתוח אפשרות זו, ולבחור:

בחירה באפשרות הראשונה תציג לנו בצד שמאל של המסך את תיקוני המהדורה – בדיוק את המעקב שינויים בו עסקנו.

בדוגמא הבאה:  1. הפעלנו עקוב אחר שינויים. 2. מחקנו פסקה שלמה. 3. בחרנו באפשרות "הצג תיקוני מהדורה בבלונים"
והתוצאה באיור שלהלן:

בדוגמא השניה, עשינו אותן פעולות:

1. הפעלנו עקוב אחר שינויים.

2. מחקנו פסקה שלמה. אך הפעם –

3. בחרנו באפשרות "הצג את כל תיקוני המהדורה בגוף הטקסט"
והתוצאה באיור שלהלן:

השוואת מסמך

נתייחס כעת לסעיפים 2 ו 3 בראשית הפרק, תזכורת:

  1. תיקוני גרסאות – מאז שכתבנו את המסמך, עודכנו נתונים המצריכים התייחסות במכתב החדש, נרצה להוסיף הערות לעצמנו, כהכנה לעריכת שינויים.
  2. מיזוג גרסאות – השתנו והתעדכנו נתונים, את השינויים רשמנו במסמך אחר, העדכון והשינוי בוצע על העתק ממסמך המקור.

למעשה שני סעיפים אלו מוצגים בשתי האפשרויות – כשניגש לכרטיסיית 'סקירה'> בקבוצת 'השווה'> בפקודת 'השווה'

בניגוד למחשבה הראשונית, שאולי עלתה לנו בראש, שהשוואת מסמכים מצריכה אותנו לפתוח את שני המסמכים יחד לפני פעולת ההשוואה –

אגב, אפשרות זו שרירה וקיימת כשנרצה להציג מסמך ליד מסמך – אך זה כבר בפקודה אחרת: "הצג זה ליד זה" > בקבוצה אחרת: "חלון" > בכרטיסיה אחרת: "תצוגה"

אם כן, כשנרצה להשוות אילו שינויים חלו במסמכים – אלו שינויים חלו בגרסאות שונות של מסמך

צריך רק לפתוח את יישום ה- Word

בשלב השני בבחירה בפקודת 'השווה' יפתח בפנינו החלון הבא:

כפי שניתן לראות לבד, ללא הסבר מצידנו – בצד ימין יש לבחור במסמך המקורי, המוקדם יותר, אותו שמרנו בהתחלה.

– בצד שמאל  יש לבחור במסמך המתוקן, המאוחר יותר, בו ערכנו שינויים.

ניתן ללחוץ על סמל התיקיה – לעיון, או פשוט להקליד את שם המסמך.

לאחר לחיצה על אישור יפתח בפנינו המסמך (כזכור, לפי איך שהגדרנו בתת סעיף בלונים),
עם הצגת השינויים בין הגרסאות:

אם נרצה שיוצגו שני המסמכים בנוסף לשינויי הגרסאות, נלחץ על אפשרות: "הצג מסמכי מקור".

אנו למעשה מבקשים שהוא ישלב לאותו המסמך שינויים ובשני המקרים,
(לחיצה על 'השוואה' > 'הצג מסמכי מקור'; או ישירות לחיצה על 'שילוב'), תתקבל התוצאה הזו:

הפניות ותוכן עניינים

הפניות במסמך בדומה להפניה מדף אינטרנט הם כמו היפר קישור –כשאנו לוחצים על לינק, נוצר קישור ומעבר לדף אינטרנט אחר.

לאן הפנייה במסמך יכולה להפנות אותנו?

הפניה במסמך יכולה להפנות אותנו למקומות כמו:

  • תוכן עניינים – וזו הסיבה שקשרנו אותם יחד בכותרת.
  • כותרת במסמך – בדומה לכותרת שלעיל (הפניות – ותוכן עניינים).
  • הפניה לאובייקט במסמך, (איור, תרשים, טבלה וכיו"ב) – נקרא הפניה מקושרת
  • הפניה להערת שולים – הערת שוליים או הערת סיום.
  • הפנייה ביבליוגרפית.
  • ועוד

ניתן לראות את אפשרויות ההפניה להלן, ברצועת הכלים של כרטיסיית הפניות.

תוכן עניינים

ההפניה הראשונה שציינו היא הפניה לתוכן עניינים. כפי שרשמנו בסעיף השימוש בסגנונות שבעמוד 13 השימוש בפקודת הסגנונות ייצור למסמך ה Word תוכן עניינים אוטומטי.

תוכן עניינים מתואם עם הכותרות הראשיות והמשניות שהגדרנו במסמך, ויוצר עבורנו בקלות תוכן עניינים מאורגן ומעוצב.

לפני שנפנה להוספת תוכן העניינים, נבדוק שסימנו את כל הכותרות המתאימות, ברמות השונות, שנרצה שיופיעו בתוכן העניינים. כמובן ששינויים כמו הוספת כותרת או שינוי שם כותרת, העמוד בו היא נמצאת ועוד, יעודכנו באופן אוטומטי גם לאחר הוספת תוכן העניינים ע"י לחיצה על "עדכן תוכן עניינים" המופיע בראש תוכן העניינים לאחר סימונו .

 

כדי להוסיף תוכן עניינים ניגש לכרטיסיית הפניות > קבוצת תוכן עניינים > פקודת תוכן עניינים.

ותפתח בפנינו האפשרות הבאה:

ניתן לראות שיש כמה אפשרויות:

כפי שציינו, אם סימנו את כל הכותרות המתאימות, ברמות השונות – כותרת ראשית, כותרת משנית – כאן המקום לציין דבר חשוב!

כל כותרת במסמך שנסמן ונלחץ בסגנונות על כותרת 1, כותרת 2, וכו'

יכנס לתוכן העניינים, לכותרות השונות, כפי שניתן לראות בצילום מימין

וזה מה שלמעשה מקשר בין סגנונות לבין תוכן עניינים!!

ניתן לבחור סוגי תוכן עניינים אחרים, עיצובים שונים, וכמובן – בלחיצה על אפשרות תוכן עניינים מותאם אישית – להוסיף ולהסיר רמות.

הוספת רמה, פירושה שאם נבקש להציג 4 רמות, גם כותרת שסימנו ובחרנו בקבוצת הסגנונות ככותרת 4, תכנס לתוכן עניינים. אפשרות להגדרת הוספה/ הסרת רמה תתאפשר לנו כשנבחר באפשרות הצג רמות (כאמור, לאחר לחיצה על תוכן עניינים מותאם אישית).

הוספת הערת שוליים

כשנכתוב מסמך/ מאמר ונרצה לציין את המקור ממנו לקחנו את המאמר (שם מחבר, ספר, הוצאה, שנה) נוסיף אזכור מאותה נקודה למקום מסוים במסמך – בד"כ בתחתית המסמך ל – הערת שוליים .
או במילים אחרות הפנית הערת שוליים.

בניגוד להערה המופיעה בשולי הדף, הערת שוליים תופיע כאמור בתחתית הדף, בנוסף, משמאל למילה בה עמדנו וממנה רצינו להפנות את תשומת לב הקורא להערת השוליים יתווסף מספר.

דוגמא: נוסיף בגוף הטקסט, ממש כאן[1]  וניתן לראות שמשמאל למילה 'כאן' נוסף מספר, כרגע מס' 1 בלבד – מספר זה מציין את מספר ההערה – ובנוסף, בתחתית העמוד התווספה הערת שוליים:

[1] הדגמה להערת שולים

קבוצת כיתובים

שתי ההפניות הבאות שרשמנו בראש הפרק, הן: הפניה לכותרת במסמך, והפניות לאובייקטים במסמך, (איור, תרשים, טבלה וכיו"ב) – ליצירת כל ההפניות האלו נשתמש בפקודת הפניה מקושרת.

הפנייה מקושרת, כפי שניתן לראות בצילום חלק מרצועת הכלים של כרטיסיית ההפניה שלהלן, נכנסת תחת קבוצת 'כיתובים'.

לחיצה על הפנייה מקושרת, תפתח בפנינו חלון חדש, ובו למעשה נבחר שני דברים בלבד:

  1. מה אנו רוצים לקשר לנקודה זו, "סוג הפניה".
  2. איזה טקסט אנו רוצים שיתווסף בגוף המסמך, "הוסף הפניה ל:".

1 – מה אנו רוצים לקשר לנקודה זו.

כאן צריך לשים לב להבחנה שעשינו קודם, הפניה לכותרת במסמך, והפניות לאובייקטים במסמך). נשים לב שבחלון שפתחתנו בסוג הפנייה ניתן לבחור באפשרויות: פריט ממוספר, כותרת, סימניה, הערת שוליים.. ואיור

כרגע האפשרות המסומנת היא כותרות, כלומר הפניה לכותרת במסמך. אך מהיכן הגיעו כותרות?

כפי שניתן לראות, בחלון מטה, נפתחו כל הכותרות (כותרות ראשיות, כותרות משנה, ורמות נוספות)

זה היתרון הנוסף של בחירה בסגנונות, כשסימנו כותרת ולחצנו על הפקודה בסגנונות: כותרת 1, כותרת 2 וכו'
לא רק יצרנו קישור לתוכן העניינים, אלא הוספנו את האפשרות לקשר מכל מקום במסמך, קישור לכותרות שלנו דרך חלון זה.

ניתן לראות שישנה אפשרות להפניה לאיור, ובהמשך הגלילה מוסתרות אפשרויות נוספות שכולן הן: הפניות לאובייקטים במסמך, כלומר אובייקטים אחרים שכרגע עוד לא נוצרו.

כדי ליצור אותם: אובייקט איור, אובייקט טבלה, אובייקט נספח ועוד נצטרך לבחור באפשרות הוסף כיתוב. אפשרות זו נסביר מיד בסעיף הבא

[1] הדגמה להערת שולים

2 – איזה טקסט אנו רוצים שיתווסף בגוף המסמך.

כאמור ישנה עוד בחירה לעשות – "הוסף הפניה ל:" –

בניגוד להיפר קישור רגיל, בו אנו מוסיפים טקסט > מסמנים אותו > ומוסיפים היפר קישור, כאן אין צורך. – הטקסט יתווסף למסמך בבחירה באפשרות זו.

ניתן לראות, שכשבחרנו בסוג הפניה כותרת – האפשרות הראשונה שהופיע בחלונית האפשרויות: "הוסף הפניה ל:" – הייתה "טקס כותרת" כלומר – כשנרצה לרשום בגוף הטקס: "נושא זה מופיע ב הפניות ותוכן עניינים.." לא נצטרך לרשום את המילים, אלא בחירה באפשרות "טקסט כותרת" תוסיף למסמך את שם הכותרת: " הפניות ותוכן עניינים" –
היתרון: אנו מקבלים בדיוק את שם הכותרת, אם נשנה את שמה, היא תשתנה בכל מקום במסמך ממנו קישרנו אליה ואילו המיקום ישתנה (יובן מיד בדוגמא נוספת).

כשנלחץ לדוגמא על הערת השוליים, יפתח בחלון מטה כל הערות השוליים שהוספנו למסמך, כל הערות השוליים מזוהות כי הוספנו (כפי שראינו בסעיף: הוספת הערת שוליים) הערת שוליים כנדרש.

{אגב, כרגע נעשה שימוש בהפניה מקושרת}

כפי שניתן לראות ישנה אפשרות לבחירה במספר עמוד, כלומר כשנרצה בגוף המסמך להוסיף את מספר העמוד של הכותרת, הערת השוליים, כל סוג אחר של אובייקט אליו הוספנו הפנייה מקושרת נוכל לרשום נניח ראה את הערת השוליים בעמוד 9 .
אם ישתנה העמוד (לדוגמא נוסיף עוד תוכן לפני הערת השוליים), וכך הערת השוליים שהייתה בעמוד 9 בנקודת הזמן שקישרנו הפכה כעת ל 10 – אך בזכות העובדה שלא רשמנו 9 אלא לחצנו על אפשרות מספר עמוד – המספר 9 ישתנה ל 10 בגוף המסמך.

נשאר לנו להבין כיצד ליצור אובייקטים.

כדי שנוכל ליצור אובייקטים ולקשר אליהם מכל מקום במסמך – נצטרך לבחור, כאמור, באפשרות 'הוסף כיתוב'.

הוסף כיתוב

כדי להוסיף אובייקט (כיתוב) ניגש לכרטיסיית הפניות > קבוצת כיתובים > פקודת הוסף כיתוב.

ותפתח בפנינו האפשרות הבאה:

ברירת המחדל היא כיתוב מסוג Figure והמספור הוא אוטומטי, גם הכיתוב מתעדכן אוטומטית וניתן לשינוי.

באפשרותנו לבחור תווית מבין האפשרויות הקיימות, או לבחור תווית חדשה. לדוגמא איור, תרשים או כל מילה אחרת. כשנרצה לבחור כיתוב נוסף, נניח איור נוסף, האפשרות איור כבר תופיע לנו בתוויות, ובחירה באפשרות זו אוטומטית תרשום בכיתוב איור 2.

האפשרות השלישית שאנו צריכים לבחור ב מיקום היא היכן למקם את טקסט הכיתוב, מעל האיור/ טבלה וכו' או מתחתיה.

כותרת עליונה ותחתונה במסמך Word

המטרות והאפשריות ב – כותרת עליונה ותחתונה – הן, כותרות עליונות או תחתונות, שיופיעו בכל המסמך בכל עמוד ועמוד – לדוגמא מספור, אנו רוצים שמספר העמוד ימשיך לפי הסדר בכל עמוד נוסף. אפשרות נוספת – לוגו, כשם שיש לוגו לחוברת זו בכל עמוד ועמוד. אפשריות נוספות למספר עמוד או לוגו שביכולתנו להוסיף הן: התאריך והשעה, כותרת המסמך, נתיב המסמך, שם המחבר, ועוד מגוון אפשרויות.

כדי להוסיף כותרות ניגש לרצועת הכלים שבכרטיסיית 'הוספה' > בקבוצת 'כותרת עליונה ותחתונה' > נבחר בפקודה המבוקשת: "כותרת עליונה" ; "כותרת תחתונה" ; "מספר עמוד"

כותרת עליונה

בלחיצה על הפקודה כותרת עליונה – יפתח חלון ובו אפשרויות בחירה לדוג' האם אנו רוצים כותרת אחת או שלוש כותרות.


בלחיצה נניח על 3 כותרות יתאפשר לנו לכתוב טקסט בצד ימין, באמצע, ובצד שמאל.

ניתן ישירות לבחור באפשרות: "ערוך כותרת עליונה", בתחתית החלון שנפתח – ואז נקבל את הסרגל המרחף – "כותרת עליונה וכותרת תחתונה", וכל האפשרויות שהזכרנו לעיל יופיעו בו.

כותרת תחתונה

אותו הדין בדיוק כשנבחר באפשרות כותרת תחתונה.

בלחיצה על הפקודה כותרת תחתונה – יפתח חלון ובו אפשרות בחירה האם אנו רוצים כותרת אחת או שלוש כותרות. גם כאן ניתן ישירות לבחור באפשרות: "ערוך כותרת תחתונה", בתחתית החלון שנפתח – ואותו הסרגל עם כל האפשרויות יופיע שוב -הסרגל המרחף – "כותרת עליונה וכותרת תחתונה".

מספר עמוד

בבחירה במספר עמוד יפתחו בפנינו האפשרויות הבאות:

  • ראש העמוד – ניתן למקם את המספר בראש העמוד וכן לבחור את גודל הפונט הרצוי.
  • תחתית העמוד – בדומה לראש העמוד, ניתן למקם את המספר בתחתית העמוד, העיצובים וגדלי הפונטים יהיו מעט שונים.
  • שולי העמוד – יוצגו אפשרויות לכיתוב בשוליים, בעמוד אופקי או אנכי.
  • מיקום נוכחי – מאפשר למקם את המספור בכל מקום בעמוד, היכן שממוקם הסמן – כל עוד הוא במסגרת הכותרת העליונה או התחתונה – .

בבחירה באפשרות זו, באותו המקום בדף הבא ימשיך המספור

.

ניתן לבחור באפשרות מספר עמוד > מיקום נוכחי > בכרטיסיית ההוספה – גם ללא קשר לכותרת עליונה ותחתונה – אם סתם נרצה באמצע העמוד להקליד את המספר האמיתי של העמוד, אך בחירה באפשרות זו לא תמשיך את המספור בדף הבא.

  • עיצוב מספרי עמודים – בחירה באפשרות זו בדרך כלל מתקשרת לנושא המעברים, או מדויק יותר מעברי מקטע. אם נרצה בעמוד מסוים למספר מחדש, או להמשיך למספור שלא מההתחלה – שלא ממספר 1 – נניח ממספר 3 נוכל לבחור באפשרות – התחל מ: 3.

אם נציין את המקטע הרלוונטי לפי פרק, נוכל אפילו לבחור באפשרות – כלול מספר פרק ואז כל עמוד יקבל שני אזכורים: מספר פרק ומספר העמוד בפרק.

  • הסר מספרי עמודים – היה ומספרנו את העמודים, ואין זה משנה אם ע"י כותרת עליונה או תחתונה; בשוליים או במיקום נוכחי, – כל עוד הסרגל של כותרת עליונה או תחתונה פתוח (כי רק אז אנו יכולים ללחוץ על הפקודה), ניתן לבחור באפשרות: "הסר מספרי עמודים" – והמספור יוסר.

מעברים – מעברי מקטע

כשאנו רוצים לעבור לעמוד חדש מהנקודה בה אנו נמצאים, לפנינו מספר אפשרויות:

הראשונה, (ולצערי הרבה בוחרים בה), ללחוץ על מקש ה Enter עשרות פעמים עד שמגיעים לעמוד הבא.

השנייה, הכרת הקיצור Ctrl + Enter ואז מאותה נקודה הסמן עובר ישר לעמוד הבא.

השלישית, לחיצה על פקודות: עמוד ריק ומעבר עמוד > בקבוצת עמודים > בכרטיסיית הוספה.

הרביעית, והיא המתקשרת לנושא שלנו, היא מעברים.

ניגש לרצועת הכלים של כרטיסיית 'פריסה' > בקבוצת
'הגדרת עמוד' > נלחץ על פקודת מעברים ויפתח לנו החלון הבא

ניתן להבחין בשתי פקודות שלכאורה מאפשרות את אותה הפעולה: מעבר לעמוד הבא:

* עמוד – הפקודה הראשונה במעברי עמוד.

* העמוד הבא – הפקודה הראשונה במעברי מקטע.

אך ההבדל בניהם גדול!

מעברי מקטע למעשה יוצרים אוסף של הגדרות עיצוביות שונות,

והשימוש הראשון בהם מתקשר לפרק זה – כותרת עליונה ותחתונה.

כשאנו בוחרים באפשרות המספור בכותרת עליונה ותחתונה, כל דף נוסף מקבל את המספר הבא  – עמוד ראשון 1, עמוד שני 2 וכו'

נניח ולא נרצה למספר את עמוד השער, ואף לא את תוכן העניינים, אלא להתחיל ישירות במספור מהעמוד הראשון בו מתחיל התוכן שלנו –

כיצד נבצע זאת? – אם נתחיל מספור – אוטומטי, בתחתית העמוד דרך כותרת תחתונה, מהעמוד השלישי, לא באמת ישתנה הרבה – כי גם עמוד השער וגם עמוד תוכן העניינים ימוספרו, הם חלק מהמסמך. ואם ניגש לעמוד הראשון, השער – וננסה למחוק את המספר – גם המשך המספור משאר העמודים ימחק. שוב זה אותו המסמך.

הדרך היחידה להצליח, היא לעמוד בסוף העמוד השני (תוכן העניינים), לבחור באפשרות: מעברים> מעבר מקטע > העמוד הבא
כשנעשה זאת נראה שנוסף לכותרת העליונה/ התחתונה הטקסט  למעשה יצרנו שני מקטעים, ומכיוון שכאמור לכל מקטע אוסף של הגדרות עיצוביות שונות  – ניתן לנתק בין המקטעים וליצור מספור חדש.  * הערה – יש לבטל את הכפתור שמסומן אוט' "קשר לקודם", כדי שמקטע 2 לא יתקשר ל 1.

כעת ניתן להבין את הבחירה באפשרות 'עיצוב מספרי עמודים', ולמה בחרנו להתחיל מ 3.

Power Point

PowerPoint היא תוכנה ליצירת מצגות. באמצעות מצגת מבוססת תוכנית שקופיות ניתן להעביר תוכן באופן מתודי ומתוזמן ולהמחישו באופן ויזואלי.

מבוא והגדרות

בכל שקופית קיים מצע פתוח להוספה ועריכה של אלמנטים רבים: טקסט, תמונות, טבלאות, וידאו ואודיו, צורות, סימנים, קבצים ועוד.

את כל האובייקטים הממוקמים על גבי השקופית ניתן להנפיש באפקט מתוזמן המופעל ע"י טריגרים נבחרים: הנפשה של כניסה, יציאה, הדגשה או תנועה נבחרת אחרת. כמו כן, ניתן לייצר הנפשה במעבר משקופית אחת לשקופית הבאה בסדר השקופיות.

לבסוף נוצרת תוכנית מוגדרת של רצף השקופיות. את התוכנית ניתן להריץ, עם או בלי מציג מלווה. התכנה כוללת כלים לשלב הרצת התוכנית, לשליטה בידי המפעיל או המציג: הרצה רציפה כסרט וידאו, כתיבה ואיור על פני המצגת, רישום הערות נפרדות בכל שקופית, עבודה במסכים נפרדים למציג ולצופים ועוד.

PowerPoint היא אחת מתוכנות הליבה בין יישומי ה-Office, מותאמת למשתמש הפשוט, ולכן מאפשרת יכולות עריכה גבוהות, אך בגישה פשוטה מאוד ואינטואיטיבית.

שלבי העבודה ליצירת מצגת ב-PowerPoint

כדי לעבוד עם PowerPoint באופן יעיל ומסודר, וליצור מצגת בעלת שפה ויזואלית אחידה, יש לבנות מצגת ברצף חמשת השלבים הבאים:

התחברות ומבנה הממשק

התחברות

PowerPoint זמינה כאפליקציה אינטרנטית בענן 365 ובגרסה להתקנה מקומית על המחשב, הסמארטפון או הטאבלט:

  • על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-PowerPoint בפאנל 365/
  • בהתאם לסוג הרישיון ב-365, ניתן להוריד ולהתקין את הגרסה המקומית, דרך חנות האפליקציות, או בהתחברות לפאנל 365 האישי.

קובץ בסיסי בתכנה נקרא מצגת. מצגת יכולה להכיל מספר שקופיות. כברירת מחדל נפתח שקופית אחת מסוג מתאר כותרת.

מבנה הממשק

ישנם הבדלים משניים בתצוגת הממשק בגרסה האינטרנטית, לבין זו בהתקנה מקומית במחשב. עיקר ההבדל באינטרנט הוא בתצוגת שורת הכותרת של 365 החוצה את כלל היישומים והשירותים שנפתחים באינטרנט  אין הבדלים בפונקציונליות. הדוגמה להלן מציגה את מבנה הממשק בגרסה המקומית במחשב:

1. שורת הכותרת

בשורה זו מופיעים:

  • שם התוכנה
  • שם הקובץ הפתוח כרגע. כברירת מחדל יופיע השם "מצגת1".
  • לחצני הבקרה – סגירה, מזעור ושחזור/הגדלה.
  • סרגל הכלים לגישה מהירה – פקודות נפוצות שניתן למקם למעלה באופן מותאם אישית. ע"י לחיצה במקש ימני על כל פקודה רצויה מתוך התפריטים, יש לבחור הוסף לסרגל הכלים לגישה מהירה וכך תופיע הפקודה גם למעלה, גם כאשר יתחלפו התפריטים ברצועת הכלים. כברירת מחדל יופיעו בסרגל זה הפקודות: שמירה, ביטול ובצע שוב.
  • שורת החיפוש – לביצוע חיפוש מילות מפתח לאיתור כל פעולה, תכונה או עזרה.

2. רצועת הכלים

שורת התפריטים, בה פרוסות מירב פקודות והוראות התכנה בהתאם לתפריט הנבחר:

  • בית – הפקודות הבסיסיות ביותר בשימוש בתכנה. ביניהן כלי הוספת שקופיות חדשות, שינוי המתאר של שקופית, עיצוב גופן, פיסקה, הוספת צורות, טיפול בסדר האובייקטים בשקופית ועוד.
  • הוספה – כל האובייקטים להוספה על גבי השקופית: תמונות, צורות, סמלים, תרשימים, טבלה, תיבת טקסט, סימנים, וידאו, שמע ועוד.
  • עיצוב שקופית – ערכות נושא מוכנות של תבנית בסיס לשקופיות, גודל שקופית לפי מסך להצגה, רקע לשקופית, רעיונות עיצוב גרפיים מוכנים ועוד.
  • מעברים – הנפשות למעבר בין השקופיות והגדרות התזמון למעבר.
  • הנפשות – הנפשות לתנועה, כניסה, יציאה והדגשה של אובייקטים בשקופית, כולל תזמון ועריכתן המתקדמת.
  • הצגת שקופיות – הגדרות של אופן הצגה והרצה של המצגת: הפעלת המצגת במצב הרצה, תרגול תזמונים, הגדרות למציג המצגת, הגדרות מסכים ועוד.
  • סקירה – כלי בקרה על כל המסמך: בדיקת איות ודקדוק, הוספת הערות ומעקב אחר שינויים והערות של בודקים ועורכים שונים.
  • תצוגה – תבנית בסיס לשקופיות, פקודות תצוגת העבודה של רכיבי הממשק והמצגת (שינוי גודל תצוגה, רכיבי מבנה הממשק ועוד).
  • קובץ – תפריט "מאחורי הקלעים" של הקובץ והתכנה. מאפשר לבצע שינויים בהגדרות התכנה, שמירת הקובץ, שינוי מאפיינים, הדפסה, ייצוא, שליחה ועוד.

3. תצוגת רצף השקופיות

תמונות ממוזערות של שקופיות המצגת לניווט מהיר בין שקופיות, ולהחלת פקודות מהירות על שקופית נבחרת בתפריט מקוצר (מקש ימני בעכבר על התמונה הממוזערת של השקופיות הרצויה): מחיקת שקופית, שיכפול שקופית, שינוי מתאר שקופית, העתקת שקופית, הסתרת שקופית ועוד.

4. איזור העבודה

השטח בו פרוסה השקופית להוספה, עריכה, עיצוב והנפשה.

5. איזור הערות מציג

הוספת הערות חיצוניות לגבי השקופית, שאינן מוצגות במצגת. ההערות יכולות לשמש את המציג, לתכנים שירצה לומר או פעולות שירצה לבצע בליווי המצגת. את ההערות המציג יכול לבחור לראות בצג נפרד בעת הרצת המצגת. כמו כן, ניתן להוסיף הערות עבור כל שקופית בזמן הרצת המצגת, כנקודות שעלו במהלך ההרצה.

6. שורת הסטטוס

הודעות על מצבי העבודה, כמו שמירה, העלאה, הקלטה, לחצן הרצת המצגת, מספר השקופית הנוכחית מתוך מספר השקופיות הכולל ועוד. כמו כן ניתן לכוון בשורה זו את מידת הקירוב של גודל תצוגת איזור העבודה.

עריכת תבנית בסיס ושקופיות

מתאר שקופית והוספת שקופית חדשה

בהוספת שקופית חדשה למצגת, יש לבחור בין מספר מתארים אפשריים לשקופית. מתאר שקופית הינו האופן בו פרוסים האובייקטים על גבי מצע השקופית. בין מבחר המתארים הקיימים: שקופית כותרת, שקופית עם תוכן וכיתוב, שקופית עם כותרת ותוכן ועוד. שימוש במתארים קבועים מאפשר יצירת אחידות מבנית לשקופיות ולמצגת, ויוצר מצגת ברורה, אסתטית וקוהרנטית.

להוספת שקופית חדשה ובחירת מתאר השקופית הרצוי, יש ללחוץ על לחצן שקופית חדשה, בתפריט בית:

לאחר בחירת מתאר השקופית החדשה, תתווסף השקופית לרצף השקופיות במצגת.

כמו כן, ניתן להחליף מתאר של שקופית קיימת:

  1. יש לבחור בשקופית הרצויה ברצף השקופיות.
  2. יש ללחוץ על פריסה, בתפריט בית ולבחור את המתאר הרצוי.

כמו כן, ניתן ללחוץ מקש ימני על העכבר, בשקופית הרצויה מתוך רצץ השקופיות, ובתפריט המקוצר לבחור בפריסה.

תבנית בסיס לשקופיות

מתארי השקופיות הקיימים מבוססים על תבנית בסיס. תבנית הבסיס לשקופיות מגדירה את המבנה, העיצוב והתכנים הקבועים של כל אחד מהמתארים. ניתן לעבוד אם תבנית הבסיס הפשוטה של ברירת המחדל, אך אם עולה הצורך להגדיר מבנה שונה למתאר מסוים או מספר מתארים, למיקום תכנים מותאם אישית, להוספת אובייקט שיופיע תמיד בבחירת מתאר מסוים, או לאורך כל המצגת, אז ניתן לערוך ולעצב את תבנית הבסיס לשקופיות.

למעבר ממצב עריכת המצגת, למצב עריכת תבנית הבסיס של מתארי השקופיות יש ללחוץ על תבנית בסיס לשקופיות, בתפריט תצוגה:

לאחר הלחיצה, תעלם תצוגת עריכת המצגת הנוכחית ותוחלף בתצוגת תבנית בסיס לשקופיות:

תצוגת תבנית בסיס לשקופיות

כוללת:

  • הצגת הבסיס של כל מתארי השקופית הקיימים, באיזור רצף השקופיות –
    • המתאר הראשון, הגדול ביותר מבין כל המתארים, מאפשר לבצע עריכה ועיצוב שיוחלו על כל המתארים: עיצוב כל רמות הטקסט בכל המתארים, הכותרות בכל המתארים.
    • ניתן לבחור בכל אחד מהמתארים הייחודיים, על מנת לבצע עריכה ועיצוב ממוקדים לאותו מתאר.
  • תפריט תבנית בסיס לשקופיות – בתפריט זה ניתן להוסיף מתאר חדש מותאם אישית, להוסיף רקע למתאר נבחר, לשנות את גודל השקופית של מתאר נבחר, להוסיף או להוריד אלמנטים קבועים ממתאר (שדה כותרת, שדה תוכן ועוד. כמו כן, באמצעות הלחצן סגור תצוגת תבנית בסיס, ניתן לצאת ממצג תצוגת העריכה של תבנית בסיס ולחזור למצב עריכת המצגת.

הוספת אובייקטים בשקופית

שימוש בשדות המתאר

ניתן להוסיף אובייקטים בתוך שדות המתאר המתאימים לכך, בהתאם לאפשרויות הפרוסות בהם. לדוגמא, מתאר שקופית מסוג שני תכנים:

השדות הפרוסים במתאר מכוונים את המשתמש הין ללחוץ, על מנת להוסיף את סוג התוכן הרצוי: טקסט לכותרת, טקסט ממוספר או מתובלט, טבלה, תרשים, גרף, תמונה, סמל ועוד.

האובייקט שיתווסף, יאורגן בתוך שדה המתאר ויותאם אוטומטית לגודלו. כך גודל הגופן למשל, יוקטן אוטומטית כדי להתאים את כמות הטקסט לתוך מסגרת השדה, אם הגודל הראשוני חורג מגבולות המסגרת. כמו כן, תמונה שתתווסף, תותאם אוטומטית במידותיה לגודל השדה.

שימוש כזה בשדות המתאר, על מנת להוסיף אובייקטים לשקופיות, יוצר מבניות קבועה, קוהרנטית ואחידה לכל המצגת.

שימוש בתפריט הוספה

תפריט הוספה כולל את כל האובייקטים, שניתן להוסיף על גבי השקופית, מחוץ לשדות המתאר:

לאחר הבחירה באובייקט הרצוי, יש למקמו באיזור הרצוי בשקופית. עם הוספת האובייקט לשקופית:

  • ייפתח תפריט צף ברצועת הכלים, המטפל בעריכה של אובייקט מהסוג המסוים שנבחר: תפריט תבנית תמונה, תפריט עיצוב צורה, תפריטי טיפול בטבלה עיצוב טבלה ופריסה, תפריט תבנית גרפיקה לטיפול בסמלים ועוד.
  • תופיע חלונית רעיונות עיצוב המציעה אפשרויות לסידור ומיקום כלל האובייקטים בשקופית, לקומפוזיציה גרפית אסתטית. בחירה באפשרות הרצויה, תסדר את השקופית אוטומטית באופן מיידי.

כמו כן, ניתן להוסיף אובייקטים לתבנית הבסיס לשקופיות על מנת שיופיעו לאורך כל המצגת באופן גורף עבור כל השקופיות, או עבור מתארי שקופיות מסוימים.

הנפשת אובייקטים בשקופית

להוספת הנפשה לאובייקט:

  1. יש לבחור את האובייקט הרצוי בשקופית באמצעות לחיצה.
  2. בתפריט הנפשות, יש לבחור בסוג ההנפשה הרצויה:

 כניסה – בזמן הרצת השקופית, האובייקט לא יופיע בראשונה, ובתזמון המוגדר יכנס למיקומו המוגדר בשקופית באפקט הנפשה.

 יציאה – בזמן הרצת השקופית, בתזמון המוגדר ייצא האובייקט ממיקומו המוגדר באפקט הנפשה, אל מחוץ לשקופית.

הדגשה – האובייקט יבצע אפקט מסוימת בתזמון המוגדר, שתסב אליו את תשומת הלב.

תנועה – האובייקט יבצע תנועה על גבי השקופית מנקודה אחת לנקודה אחרת, בהתאם לתזמון מוגדר.

לכל סוג הנפשה יש מגוון רחב של אפקטי הנפשה:

לאחר החלת ההנפשה על אובייקט, ההנפשה תיכנס לסדר ההנפשות המתוזמנות של האובייקטים בשקופית.

על מנת לצפות בסדר ההנפשות ולערוך אותן מומלץ להציג את חלונית ההנפשה, מתוך תפריט הנפשות. בחלונית ההנפשה ניתן לראות את רשימת ההנפשות שנקבעו, לפי סדר החלתן, עם ציון סוג כל אובייקט. באמצעותה ניתן לבחור הנפשה כדי לערוך את ההגדרות שלה או לשנותה, ולשנות את סדר ההנפשות:

באמצעות תפריט הנפשות ניתן לערוך את ההגדרות של ההנפשות: אפשרויות אפקט, בחירת גורם מפעיל להנפשה (טריגר), משך האפקט, התחלת האפקט, שהייה ועוד:

הנפשת מעברים בין שקופיות

מלבד האובייקטים, גם על שקופיות ניתן להחיל אפקט כניסה, מעבר אל תוך השקופית הנבחרת. לבחירת מעבר לשקופית נבחרת, יש לבחור במעבר לשקופית זו, מתוך תפריט מעברים:

לאחר בחירת המעבר הרצוי, הוא אוטומטית יוחל על השקופית הרצויה.

בתפריט מעברים, ניתן לערוך את ההגדרות של המעבר, תזמון, גורם מקדם ועוד:

פקודה נפוצה ומומלצת מאוד היא החל על הכל, מתוך התפריט. פקודה זו תחיל על כל השקופיות את המעבר שנבחר וההגדרות שנבחרו לו. באופן כזה נשמרת אחידות וקוהרנטיות לתוכנית ההרצה של המצגת.

הגדרת הצגת שקופיות

דרכים להפעלת הרצת מצגת

להרצת תוכנית המצגת מתחילתה, כולל הפעלת כל הגדרות ההנפשה, המעברים, הטריגרים והתזמונים:

  • יש ללחוץ על לחצן מההתחלה, בתפריט הצגת שקופיות.
  • ניתן ללחוץ על המקש 5F במקלדת.

הרצה שימושית נוספת היא משקופית נוכחית. הרצה כזו מאפשרת לראות תצוגה מקדימה של תוכנית השקופית הנוכחית, מבלי להריץ את כל המצגת מההתחלה בכל פעם מחדש:

  • יש ללחוץ על לחצן מהשקופית הנוכחית, בתפריט הצגת שקופיות.
  • ניתן ללחוץ על צירוף המקשים 5Shift + F במקלדת.

ניתן ללחוץ על הלחצן הצגת שקופיות בשורת הסטטוס.

כברירת מחדל, בסיום תוכנית השקופיות תחזור המצגת למצב עריכה. לעצירת המצגת האמצע הרצתה:

  • יש ללחות על מקש Esc במקלדת.
  • ניתן ללחוץ במקש הימני בעכבר בכל מקום על פני המצגת ולבחור בסיים הצגה.

לשינוי הגדרת ההתרחשות בעת סיום ההצגה, ולהגדרות הצגה אחרות יש ללחוץ על הגדרת הצגת שקופיות, בתפריט הצגת שקופיות.

הגדרות הצגת שקופיות

תפריט הצגת שקופיות כולל את כל ההגדרות והאפשרויות על ביצוע הרצת תוכנית השקופיות. ביניהן לדוגמא:

  • שימוש או ביטול שימוש בתזמונים שנקבעו בעריכה
  • הצגה בתצוגת מגיש, המאפשרת הרצה של המצגת בצג נפרד של המגיש מצג הקהל, וכוללת את איזור ההערות ואפשרויות נוספות.
  • יצירת תוכניות מותאמות אישית הכוללות שקופיות נבחרות בלבד מתוך כלל שקופיות המצגת.
  • הקלטה של הצגת השקופיות.

להגדרות מתקדמות ואפשרויות ייחודיות נוספות, שניתן להחיל על הרצת המצגת, יש ללחוץ על הגדרת הצגת שקופיות, בתפריט הצגת שקופיות. יפתח חלון הגדרת הצגה:

Outlook

Outlook היא תוכנת ניהול מידע אישי. היא מאפשרת לנהל את כל המידע הזורם אל המשתמש לישויות אחרות בתוך ומחוץ לארגון, ולהיפך. כל משתמש יכול לנהל ולסדר את המידע הזה באופן האישי המתאים לו, באופן ידני או באמצעות קביעת כללים ותהליכים אוטומטיים.

מבוא והגדרות

מטרתה המרכזית של ה-Outlook הוא ניהול הדוא"ל, אולם בשל הסינרגיה הטבעית בין דוא"ל לזימוני פגישות, עבודה עם אנשי קשר וקביעת משימות, התכנה מאגדת עם מודול הדואר-האלקטרוני את המודולים של אנשי קשרלוח שנה ומשימות (ופתקים) המופיעים גם כאפליקציות מסונכרנות נפרדות ב-365.

לפיכך, התכנה בנויה מחמישה מודולים עיקריים. לכל מודול ישנו פריט בסיס המיוצר ומנוהל בו:

דואר אלקטרוני·         פריט דואר
לוח שנה

·         פעילות

·         פגישה

·         אירוע של יום שלם

אנשי קשר

·         איש קשר

·         קבוצת אנשי קשר

משימות

·         משימה

·         פריט דואר מדוגל

פתקים·         פתק

ניתן לנווט בין המודולים. בכל מודול מציע חלון התכנה הראשי את סט הפקודות והאפשרויות המיועדות לו, לטובת עריכה וניהול הפריטים שלו ותצוגתו.

פריטים יכולים להיות מוצגים ולעבור עריכה באיזור תצוגה מקדימה בחלון התכנה ראשי, או בחלון נפרד. כל חלון מכיל שורת תפריטים מותאמת אישית. כדי לקבל פקודות רחבות יותר על פריט, לעיתים יש לפתוח אותו בחלון נפרד.

כל המודולים מתפקדים כתיקיות נפרדות תחת פרופיל המשתמש ב-Outlook. כך למשל תיקיית מודול הדוא"ל תכיל תתי תיקיות כמו: דואר נכנס, דואר שנשלח, דואר יוצא ועוד. ניתן לייצר תתי תיקיות נוספות בהיררכיה מותאמת אישית. בהתאם, ניתן לייצר תחת תיקיית המודול של לוח השנה, תתי תיקיות לוחות שנה נוספים וכן הלאה.

אין מטרתו של מדריך זה ללמד שימוש ביישום מחשב בסיסי מסוג זה, אלא ליצור גישה מתודית לסביבת העבודה  ולהכיר את יכולותיה המרכזיות והייחודיות.

התחברות ומבנה הממשק

תוכנת ה-Outlook זמינה כאפליקציה אינטרנטית בענן 365 ובגרסה להתקנה מקומית על המחשב, הסמארטפון או הטאבלט

  • על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-Outlook בפאנל 365.
  • בהתאם לסוג הרישיון ב-365, ניתן להוריד ולהתקין את הגרסה המקומית, דרך חנות האפליקציות, או בהתחברות לפאנל 365 האישי.

תכונה ייחודית ל-Outlook היא העבודה בחלונות מרובים ובתצוגת ממשק משתנה. כאמור, הממשק מאפשר תצוגה של חמישה מודולים שונים, לכן במעבר ממודול למודול יהיה שינוי מסוים בתצוגת הממשק, כמו תוספת של חלוניות ניווט, לבחירת פריטים למשל.

כמו כן, כל מודול מציג את רשימת הפריטים שבו חלון התוכנה הראשי, אך עריכת כל פריט נעשית בחלון נפרד. כך, במקביל לחלון התוכנה הראשי, שמציג בכל פעם מודול נבחר אחר, נפתחים מתוכו חלונות נוספים של פריטים לצפייה או עריכה. כמו למשל, חלון עריכת הודעה, או חלון יצירת פגישה חדשה וכיו"ב.

לכל חלון כזה, תפריטים שונים, המתאימים לעריכה והגדרות הפריט, ובכל זאת הממשק שומר על מבניות כמעט זהה בכל החלונות.

ישנם הבדלים משניים בתצוגת הממשק בגרסה האינטרנטית, לבין זו בהתקנה מקומית במחשב. עיקר ההבדל באינטרנט הוא בתצוגת שורת הכותרת של 365 החוצה את כלל היישומים והשירותים שנפתחים באינטרנט . אין הבדלים בפונקציונליות. הדוגמה להלן מציגה את מבנה הממשק בגרסה המקומית במחשב:

1. שורת הכותרת

בשורה זו מופיעים:

  • שם התוכנה
  • שם הפרופיל והתיקייה המוצגים כרגע. למשל: תיבת דואר נכנס, פריטים שנשלחו, לוח שנה, חגים בישראל, אנשי קשר ועוד.
  • לחצני הבקרה – סגירה, מזעור ושחזור/הגדלה.
  • סרגל הכלים לגישה מהירה – פקודות נפוצות שניתן למקם למעלה באופן מותאם אישית. ע"י לחיצה במקש ימני על כל פקודה רצויה מתוך התפריטים, יש לבחור הוסף לסרגל הכלים לגישה מהירה וכך תופיע הפקודה גם למעלה, גם כאשר יתחלפו התפריטים ברצועת הכלים. כברירת מחדל יופיעו בסרגל זה הפקודות: שמירה, ביטול ובצע שוב. 

2. רצועת הכלים

שורת התפריטים, בה פרוסות מירב פקודות והוראות התכנה בהתאם לתפריט הנבחר. בחלון התוכנה הראשי, החלוקה לתפריטים ושמותיהם זהים, אולם הפקודות והאפשרויות בכל תפריט משתנות בהתאם למודול המוצג:

  • בית – הפקודות השימושיות ביותר במודול. הפקודה החשובה ביותר בתפריט זה היא יצירת פריט חדש. בכל מודול יופיע הפריט הרלוונטי: דואר אלקטרוני חדשפעילות חדשהפגישה חדשהאיש קשר חדשקבוצה חדשהמשימה חדשה ופתק חדש.
  • שליחה/קבלה – תפריט זהה בכל המודולים. פקודות מעקב והפעלה של סנכרון שליחה וקבלת פריטים, במצב עבודה מקוון או לא מקוון.
  • תיקיה – פקודות יצירה, עריכה והגדרה של תיקיות במודול הנוכחי: יצירת תיקיית דואר חדשה, לוח שנה חדש, תיקיית אנשי קשר חדשה, שיתוף תיקייה, מאפייני תיקייה, מחיקת תיקייה ועוד.
  • תצוגה – אפשרויות הצגת תוכן המודול: הצגה והסרה של חלוניות בתצוגה, אופן סידור הפריטים בתצוגה, סינון ומיון פריטים ועוד.
  • עזרה – תפריט זהה בכל המודולים: עזרה, פתרון בעיות, קבלת הדרכה ועוד.

3. חלונית תצוגת תיקיות

בכל מודול, תופיע רשימת התיקיות הקיימת בו. בלחיצה על התיקייה הרצויה תוצג רשימת הפריטים שבתוך אותה תיקיה, בחלונית תצוגת הפריטים הסמוכה.

4. חלונית תצוגת הפריטים

רשימת הפריטים (הודעות הדוא"ל, אנשי הקשר וקבוצות, משימות ופתקים) של התיקיה שנבחרה בחלונית תצוגת התיקיות.

5. חלונית קריאה

תצוגה מקדימה של תוכן הפריט שנבחר מתוך חלונית תצוגת הפריטים, בתוך חלון התוכנה הראשי. כמו כן, בלחיצה כפולה על פריט ניתן לפתוח אותו בחלון נפרד. כאמור, בחלון נפרד יופיעו תפריטים מתאימים לעריכה מתקדמת של הפריט.

6. שורת הסטטוס

הודעות על מצבי העבודה: מצב הסנכרון לרשת, קישוריות לשרת, מספר פריטים בתיקייה נוכחית ועוד. כמו כן ניתן לכוון בשורה זו את מידת הקירוב של גודל התצוגה המקדימה בחלונית הקריאה.

Teams

מבוא והגדרות

Teams היא פלטפורמה לתקשורת ועבודה בשיתוף פעולה הכוללת את כל יכולות וצרכי העבודה של צוות בארגון, כולל אפשרות להתחבר ליישומים ושירותים חיצוניים. הפלטפורמה משלבת בניית איזורי עבודה משותפים לעבודה בקולבורציה, צ'אט, פגישות וידאו, אחסון קבצים, ואפשרות חיבור לאפליקציות שונות, לצורך התאמה אישית מרבית.

Teams מהווה את יישום המטריה של כל הכלים בחבילת 365, מאפשרת לחבר אליה את כל האפליקציות והשירותים וחיבורים לאפליקציות ושירותים חיצוניים, ויוצרת אינטגרציה תפעולית ביניהם, לטובת קולבורציה יעילה של המשתמשים בארגון. בכך Teams כמעט מדמה את שולחן העבודה החלופי של המשתמש, בעוד שמרבית הכלים הנחוצים לו מחוברים אליה, נפתחים בה, עובדים זה עם זה, כולל יכולת שיתוף העבודה והקבצים עם עמיתיו לצוות ולעבודה.

בתור מערכת המטרייה, כוללת ה-Teams בתצורתה הבסיסית כברירת מחדל, חיבור ראשי לחמש אפליקציות ושירותים, ולהן ניתן להוסיף עוד מחנות האפליקציות, בהתאם לצורך:

צ'אט

ניתן לייצר צ'אט פרטי או קבוצתי, בדומה לאפליקציות תמסורת מוכרות אחרות. יתרון משמעותי של הצ'אט הוא היכולת לבנות אותו בשכבות מרובות, כאשר כל שכבה מחוברת לאפליקציה שונה. בהתאם לכל אפליקציה, ניתן לשתף תכנים בצורות שונות, ולייצר סביבות עבודה ושיתוף.

צוותים

לב ליבה של מערכת ה-Teams – צוות הוא קבוצת משתמשים נבחרת, או הפתוחה למשתמשים להצטרף אליה. כל צוות מקבל איזור עבודה משותף.

איזור העבודה בנוי מערוצים שונים – החלוקה לערוצים והוספת ערוצים לצוות, נעשית בהתאמה אישית, בהתאם למתודולוגיית העבודה של הצוות. כל ערוץ הוא איזור תמסורת נפרד. כמו צ'אט, הוא בנוי בשכבות, כאשר שכבת התמסורת הראשית היא בנויה בתקשורת של פוסטים (בשונה מצ'אט בו שכבת התמסורת הראשית מתנהלת כשיחה – הודעה עוקבת הודעה).

את הערוץ ניתן לבנות אותו כסביבת עבודה המכילה שכבות תמסורת שונות בהתאם לאפליקציות המחוברות אליו ולקבצים המשותפים בו. למשל שכבה הבנויה מאפליקציית Planner לניהול המשימות והפרויקטים של הצוות (ר' פרק מבוא והיכרות עם Microsoft 365, סעיף רכיבי החבילה העיקריים), או שכבה הבנויה מקובץ Excel משותף של הצוות, עליו הם יכולים לבצע עריכה סימולטנית, ועוד.

את הצוותים ניתן ליצור כציבוריים – המאפשרים חיבור לכל אדם בארגון, או אורח מחוץ לארגון שקיבל קישור, או כפרטיים – למוזמנים ומוגדרים מראש.

לוח שנה

חיבור לאפליקציית לוח השנה של 365, העובדת בסנכרון ואינטגרציה עם שאר יישומי החבילה, כמו Outlook. כך מתאפשר ניהול כל העבודה ממקום אחד.

שיחות

אפליקציה זו מרכזת במקום אחד רשימת תיעוד של כלל השיחות ופגישות הוידאו שבוצעו בכל איזורי הפלטפורמה. Microsoft Teams מהווה את הכלי הראשי לשיחות או פגישות וידאו. השיחות והפגישות יכולות להתבצע בתוך סביבת הצ'אט – מול האדם או הקבוצה הכלולים בו, או בתוך איזור העבודה של הערוץ, מול האדם או הקבוצה הכלולים בו. תוך כדי הפגישה, עומדים לרשות המשתתפים כלים שימושיים ויעילים כמו הקלטה, כתיבת הערות במקביל, טשטוש רקע, כתוביות מידיות מזהות דיבור ועוד.

קבצים

אפליקציה זו מרכזת במקום אחד רשימה של כל הקבצים ששותפו בכל אחד מאיזורי הפלטפורה, בין הערוצים השונים והצ'אטים השונים. דבר זה מסייע בידי המשתמש לצפות בספריית הקבצים הקשורים אליו במקום אחד. האפליקציה מחוברת לתיקיית הענן האישית ב-OneDrive (ר' פרק OneDrive), וגם כך מתאפשרת גישה לאפליקציות שימושיות חיצוניות וניהול העבודה ממקום אחד.

התחברות ומבנה הממשק

Teams זמינה כאפליקציה אינטרנטית בענן 365 ובגרסה להתקנה מקומית על המחשב, הסמארטפון או הטאבלט:

על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-Teams בפאנל 365.
בהתאם לסוג הרישיון ב-365, ניתן להוריד ולהתקין את הגרסה המקומית, דרך חנות האפליקציות, או בהתחברות לפאנל 365 האישי.
ההבדל בין ממשק התוכנה באינטרנט לבין הגרסה בהתקנה מקומית על המחשב הוא לחצן מפעיל היישומים שבשורת הכותרת של בגרסה האינטרנטית, המאפשר לעבור בין יישומי 365 השונים בענן. אין הבדלים בפונקציונליות. הדוגמה להלן מציגה את מבנה הממשק בגרסה המקומית במחשב:

Teams
Teams

1. שורת הכותרת

בשורה זו מופיעים:

  • שורת החיפוש – לביצוע חיפוש מילות מפתח לאיתור כל פעולה, תכונה או עזרה. שורה זו היא בין הרכיבים החשובים והמרכזיים ביותר בתוכנה, בעודה מחזירה תוצאות חיפוש עפ"י מילת מפתח, באופן חוצה את כל המידע שקיים בכל האפליקציות, הצוותים, הצ'אטים, הקבצים והשירותים המחוברים.
  • לחצני הבקרה – סגירה, מזעור ושחזור/הגדלה.
  • הגדרות פרופיל – הגדרות מצב הפרופיל ומאפיינים של הממשק האישי: שינוי תצוגת זמינות, שינוי תמונת פרופיל, הגדרות ומאפייני שפה, הגדרות פרטיות, הגדרות התראות, חיבורי אביזרים ועוד.
  • לחצן יצירת צ'אט חדש – מעבר אוטומטי לאפליקציית הצ'אט, בפתיחת צ'אט חדש.

2. תפריט האפליקציות

כל האפליקציות המחוברות לחלון התוכנה הראשי יופיעו בתפריט צידי זה, כאשר כברירת מחדל יופיעו: פעילות, צ'אט, צוותים, לוח שנה, שיחות וקבצים. בלחצן אפשרויות נוספות ניתן לראות אפליקציות נוספות שהורדו ואין להן מקום בתצוגת התפריט, וגם להוריד אפליקציות נוספות מחנות האפליקציות.

3. חלונית תצוגת הפריטים

בהתאם לאפליקציה שנבחרה בתפריט האפליקציות, יוצגו פריטי האפליקציה הקיימים ברשימה: רשימת הצ'אטים, רשימת הצוותים והערוצים, רשימת הקבצים, רשימת שיחות וכיו"ב.

4. איזור התצוגה והעריכה

השטח בו יוצג תוכן הפריט שנבחר בחלונית תצוגת הפריטים. בהתאם לאפליקציה וסוג התוכן, בשטח זה מתבצעת העריכה והעבודה על הפריט הנבחר.

צוותים

סוגי צוותים

בהתאם לסוג המינוי והרישוי, יוצגו תכונות שונות בעת יצירת הצוותים. למשל, תהליך יצירת צוות עבור רישוי למוסד לימודי יציג אפשרויות שונות מתהליך יצירת צוות בגוף מסוג עסקי אחר. כמו כן, קיומן של אפשרויות ותכונות מסוימות בתוכנה תלוי בניהול ההרשאות והמדיניות על ידי מנהל הרשת בארגון, בפאנל האדמיניסטרטור הארגוני.

מבחינה מהותית קיימים שלושה סוגים של צוותים:

  • צוות כלל-ארגוני – בעת יצירתו, כלל העובדים בארגון משויכים אליו באופן אוטומטי, תחת קבוצת המשתמשים הכלל-ארגונית.
  • צוות ציבורי – פתוח וזמין להצטרפות, ברשימת הצוותים הזמינים להתחברות באפליקציית הצוותים. בלחיצה על הצוות הרצוי ניתן להתחבר אליו. כמו כן, המשתמש יכול לצאת מצוות ציבורי, אם צורף אליו ע"י מנהל הצוות, או אם הצטרף אליו באופן עצמאי.
  • צוות פרטי – צוות זה אינו פתוח וזמין ברשימת הצוותים הזמינים להתחברות. מנהל הצוות שיצר אותו, צירף מצרף אליו את קבוצת אנשים נבחרת. על מנת להצטרף לצוות פרטי, על מנהל הצוות לצרף את המשתמש באופן יזום. כמו כן, חברי הצוות יכולים למסור קוד או קישור להצטרפות, עבור משתמש רצוי.

בעת יצירת צוות חדש, מכל סוג, ניתן לבחור ליצור אותו עב"ס מבנה צוות קיים, הכולל חלוקה קיימת לערוצים וחיבור לאפליקציות בערוצים, או ליצור צוות חדש מאפס.

יצירת צוות חדש

ליצירת צוות עבודה חדש מאפס:

  1. יש לעבור לתצוגת אפליקציית צוותים, ע"י לחיצה על צוותים בתפריט האפליקציות.
  2. יש ללחוץ על הצטרף לצוות או צור צוות, בתחתית חלונית תצוגת הפריטים:

3. ברשימת הצוותים הציבוריים הזמינים שתפתח, יש ללחוץ על צור צוות:

4. בשלב זה ניתן לבחור בין בניית צוות מאפס ובניית צוות עב"ס שלד צוות קיים. לבניית צוות מאפס יש לבחור בנה צוות מאפס:

5. בשלב הבא יש לבחור בין צוות ציבורי או פרטי. ההבדל מבחינת תהליך יצירת הצוות, הוא שבעת בחירת צוות פרטי יתווסף שלב אחד נוסף של בחירת אנשי הצוות המשויכים. לצורך הדוגמא, נציג את תהליך יצירת צוות פרטי, לשם הצגת השלב הנוסף:

6. בשלב הבא יש להזין שם צוות, וניתן לתת תיאור לצוות זה. מומלץ לרשום בקצרה, פעילות הקבוצה. תיאור זה יסייע בהתמצאות והבחנה בין הצוותים השונים בארגון ואלו המשויכים למשתמש שפעמים רבות שמותיהם דומים מאוד. לאישור ומעבר לשלב הבא,        יש ללחוץ על צור:

7. השלב הבא, באמור, יופיע רק בעת בחירת צוות פרטי. בשלב זה ניתן להוסיף משתתפים לצוות שנוצר. ניתן להזין שמות משמשים בארגון, שמות רשימות תפוצה או שמות קבוצות 365 אחרות. לאישור יש ללחוץ על הוסף:

8. לאחר ההוספה, תופיע בחלון כל רשימת המשתמשים שנבחרו. בסמוך לכל משתמש ניתן לבחור מתוך רשימה נפתחת, אם הרשאותיו בקבוצה הן של חבר או בעלים. כמו כן ניתן להסיר אותו מהרשימה:

9. לאישור וסיום יש ללחוץ על סגור.

לאחר האישור, יתווסף הצוות החדש שנוצר אל רשימת הצוותים בחלונית תצוגת הפריטים. הצוות החדש יקום כברירת מחדל עם ערוץ בשם "כללי". ערוץ זה הוא ערוץ התמסורת הכללי של כל צוות ולא ניתן להסירו:

בסמוך לכל שם צוות ושם ערוץ בחלונית תצוגת הפריטים מופיע לחצן אפשרויות נוספות. בעת לחיצה עליו יתקבלו מגוון אפשרויות לניהול ועריכה של הצוות או הערוץ:

Forms

Microsoft Forms היא תוכנה לבניית טפסים ושאלונים מרובי תגובות.

מבוא והגדרות

התוכנה מאפשרת:

  • יצירה באופן פשוט ומודולרי של טופס.
  • לעצב ולמתג את הטופס באופן בסיסי.
  • להחיל הגדרות על הקלט המותר או הנדרש בשדות הטופס.
  • לחולל קישור לשליחת הטופס כדף אינטרנט פתוח, לטובת מענה ללא צורך ב-Forms.
  • לאסוף את המידע המתקבל וקבל נתונים סטטיסטיים של התשובות.

Forms מאפשרת לייצר טופס מקוון או בוחן מקוון. היצירה, המבנה והרכיבים של טופס ובוחן זהים. טופס מאגד את כל התשובות ויוצר דוח סטטיסטי. בבוחן ניתן להשיב לכל אחד מהמגיבים עליו, ולתת ציון והערות לשאלות.

קיימים שבעה סוגים של שאלות רספונסיביות:

  • אפשרות – תשובה הניתנת באמצעות תיבת סימון, אחת או יותר.
  • טקסט – תשובה הניתנת באמצעות הקלדה עצמאית.
  • דירוג – תשובה הניתנת באמצעות דירוג בטווח מספרים נבחר.
  • תאריך – תשובה הניתנת באמצעות בחירת תאריך באמצעות תצוגת לוח שנה.
  • סידור – תשובה הניתנת ע"י סידור של רשימת מונחים, זה תחת זה, ע"י גרירה ומיקום או באמצעות חצים.
  • Likert– בחירת אפשרות מתאימה באמצעות תיבות סימון, בטבלה מרובת אפשרויות.
  • העלאת קובץ – שדה המאפשר למשתמש להעלות לתוכו קובץ.

על כל סוג של שאלה ניתן להחיל הגדרות והגבלות קלט, וכמו כן, ניתן לקבוע אם מילוי השדה נדרש כחובה.

התחברות ומבנה הממשק

בשלב זה תוכנת ה-Forms זמינה אך ורק באופן מקוון כאפליקציה אינטרנטית בענן, על גבי 365 הדפדפן. ובגרסה להתקנה היא זמינה בדפדפנים במחשב, בטאבלט או הסמארטפון.

על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-Excel בפאנל 365 (ר' פרק מבוא והיכרות עם Microsoft 365, סעיף פאנל Microsoft 365).

לאחר ההתחברות, יופיע ממשק ניהול הטפסים:

1. שורת הכותרת

שורה זו תופיע באופן גורף בכל אפליקציה, הנפתחת לעבודה בגרסה המקוונת. בצורה זו ניתן להשתמש בפונקציונליות הראשית של 365, מבלי להצטרך לחזור לפאנל ראשי אחד כל הזמן.

בשורה זו יופיעו:

  • שם האפליקציה הפתוחה ושם הקובץ. למשל, בפאנל בתמונה הנ"ל מופיע Forms. בשלב עריכת טופס, יופיע שם הטופס במרכז שורה זו.
  • מפעיל היישומים – פותח את רשימת האפליקציות של 365 לבחירה מכל מקום. בנוסף מציע גישה מהירה לקבצים אחרונים שנערכו ע"י המשתמש.
  • הגדרות – הגדרות להתאמה אישית של פאנל 365 האישי: ערכת נושא לבחירה אישית למראה הפאנל, הגדרות איזור זמן שפה ותאריך, שינוי סיסמה, הגדרות דיווחים ועוד.
  • מנהל החשבון של הפרופיל האישי – הגדרות הפרופיל האישי.
  • עזרה – סיוע והדרכה בשימוש בכלי ה-365. ניתן לבצע חיפוש חופשי.

2. איזור תצוגת טפסים קיימים

במרכז המסך יוצגו כל הטפסים שנבנו קודם לכן, לטובת עריכה או בדיקת תוצאות. לצורך הקלה על איתור וניווט בין הטפסים הקיימים ניתן לבחור בכרטיסיה המתאימה:

  • הטפסים שלי
  • משותף איתי
  • טפסי קבוצה

כמו כן, קיימת באיזור זה גם שורת חיפוש, לאיתור טופס לפי שמו, או לפי שם העורך.

3. תפריט יצירת טופס חדש

לבחירה בין שתי אפשרויות: טופס חדש או בוחן חדש.

יצירת טופס חדש

ליצירת טופס חדש יש לבחור באפשרות טופס חדש בחלון התכנה הראשי. (השלבים הבאים יתארו בניית טופס, אך בניית בוחן הינה זהה לחלוטין).

יפתח מסך טופס חדש ריק:

בשורת הכותרת יופיע שם ברירת המחדל של הטופס, "טופס ללא שם", אותו ניתן לערוך באיזור העריכה.

תפריט האפשרויות

מתחת לשורת הכותרת יופיע תפריט האפשרויות:

  • תצוגה מקדימה – מאפשרת מעבר מתצוגת העריכה של הטופס, לתצוגה מקדימה לממשק הטופס הסופי, אותו יקבלו המשיבים. ניתן לצפות בתצוגה מקדימה ,כפי שהטופס יראה, במחשב או במכשיר נייד.
  • ערכת נושא – בחירה בין עיצובים ורקעים מוכנים שונים עבור ממשק הטופס. כמו כן, ניתן לייצר ערכת נושא בהתאמה אישית, ע"י בחירת קוד צבע או העלאת תמונה מחיפוש באינטרנט, מתיקיית הרשת של OneDrive או מהמחשב.
  • שתף – ניתן לייצר קישור לטופס ולקבוע את הרשאות מקבלי הקישור:
    • לטובת שליחה לנמענים ואיסוף תגובות – ניתן לייצר קישור בכתובת אינטרנט, קוד QR, קוד להטבעה בדף אינטרנט ובדוא"ל.
    • לטובת יצירת תבנית מתוך הטופס.
    • לטובת עריכה שיתוף פעולה בעריכה של הטופס.
  • הגדרות טופס – הגדרות טופס מתקדמות נוספות, שימוש שפות מרובות ועוד.

מתחת לתפריט האפשרויות יופיע איזור העריכה ובו שתי כרטיסיות:

שאלות – לתצוגת עריכת שאלות הטופס.

תגובות – לתצוגת סטטיסטיקות וסיכומי התשובות.

שאלות

טופס בנוי כדף אינטרנט, המחולק לבלוקים זה תחת זה. בכל בלוק ניתן להוסיף שאלה, מתוך רשימה של שבעה סוגי שאלות, או להוסיף מקטע חדש. מקטע יוצר הפרדה ויזואלית בין חלקי הטופס, קו חיתוך בין חלק עליון לחלק תחתון.

הבלוק הראשון תמיד יהיה שם הטופס וכברירת מחדל יופיע עם השם "טופס ללא שם". למעבר למצב עריכה של בלוק יש ללחוץ עליו. בהתאם, ליציאה ממצב עריכה של בלוק ולראותו בתצוגתו הסופית, יש ללחוץ בצד הטופס.

בלחיצה על בלוק שם הטופס ניתן:

  • להזין כותרת ראשית לטופס.
  • להזין תיאור מילולי מורחב.
  • להעלות תמונה ראשית כמיתוג לטופס, מתוך חיפוש באינטרנט, מתיקיית הרשת של OneDrive או מהמחשב:

להוספת בלוק חדש מתחת יש ללחוץ על הלחצן הוסף חדש.

לאחר הלחיצה יפתח תפריט אפשרויות לסוג השאלה שיציג הבלוק:

יש לבחור את סוג השאלה הרצוי. הבלוק והשדות המתאימים יופיעו במצב ברירת מחדל, אותו יש לערוך בהתאמה אישית.

מבנה הבלוק ואפשרויות העריכה משתנות בין סוגי השאלות, אולם הם תמיד אינטואיטיביים ופשוטים להתמצאות. לצורך ההמחשה, להלן דוגמה לבלוק מסוג אפשרויות:

  1. בראש כל בלוק יופיעו האפשרויות:
  • שכפול הבלוק על כל הגדרותיו.
  • מחיקת הבלוק.
  • שינוי מיקום הבלוק בין הבלוקים בטופס.

2. במרבית הבלוקים, תופיע שורת הגדרת השאלה של הבלוק, כולל לחצן העלאת תמונה מלווה.

3. איזור עריכת היצע התשובות של הבלוק, כולל הגדרות והשינויים המיוחדים להיצע זה.

4. הגדרות נוספות משתנות בין בלוק לבלוק, אולם ההגדרה החשובה החוזרת בכל הבלוקים היא נדרש, לקביעת מילוי שאלה זו כחובה או לאו.

להוספת בלוק חדש נוסף מתחת, יש ללחוץ על הלחצן הוסף חדש.

הטופס נשמר באופן אוטומטי כל הזמן, תוך כדי העריכה. ניתן לצאת מהטופס ע"י סגירת דף האינטרנט, מעבר לכתובת אחרת, אפליקציה אחרת או לחלון הראשי וכו'.

תגובות

לאחר שיתוף הטופס ושליחתו לנמענים (ר' סעיף יצירת טופס חדש, בפרק זה), מסך תגובות ירכז את תשובות כלל המגיבים:

בחלקו העליון של המסך יוצגו מספר התגובות והזמן הממוצע למילוי.

  • בלחצן הצג תוצאות ניתן לדפדף בין המגיבים ולצפות בתשובות שמילאו בכל הטופס.
  • בלחצן פתח ב-Excel ניתן להוריד דוח בגיליון אלקטרוני, הכולל את רשימת כל המגיבים ופירוט כל אחת מהתשובות שלהם.

בחלקו התחתון של המסך יופיעו כל שאלות הטופס עם תוצאות סטטיסטיות וסיכומים של כלל המגיבים, כולל תצוגה גרפית מתאימה.

  • בלחצן פרטים נוספים, מתחת לכל שאלה, ניתן לראות פירוט תשובות כל אחד מהמגיבים.

SharePoint

SharePoint הוא יישום ליצירה, צפייה ועריכה של אתר אינטרנט ארגוני. יחידות המבנה (Web Parts) של SharePoint ממוקדות ביצירת אתר שהוא מקום לאחסון וניהול ידע, ושיתוף מידע בתוך הארגון ומחוצה לו.

מבוא והגדרות

האתרים משמשים איזור מאובטח לאחסון, סידור, שיתוף וניהול גישה של מידע. בזכות היות Microsoft 365 בענן, ניתן לגשת למידע שב-SharePoint מכל מכשיר ובכל זמן, ע"י הדפדפן וע"י האפליקציה לטלפונים ניידים.

הפלטפורמה מאפשרת שליטה ובקרה מעמיקות על מידע רגיש, ניהול גרסאות לקבצים המאכלסים מידע, שיתוף תוכן באמצעות רכיבי בלוגים, הזנות עדכוני חדשות ומחברת OneNote, דף Wiki ועוד.

סוגי האובייקטים אותם ניתן להוסיף באתר:

  • ספריית מסמכים – איזור לאחסון קבצים משותפים. הקבצים יהיו זמנים מכל מקום ומכל מכשיר להורדה, העלאה, עריכה וצפייה. ניתן לעקוב אחר גרסאות של הקבצים, לעבוד עליהם סימולטנית ולקבוע הגדרות ומגבלות גישה.
  • רשימה – מסד נתונים דינאמי, המאפשר הזנה וארגון של נתונים ע"י כל השותפים באתר. המידע מאורגן בעמודות, בעלות סוג תוכן מוגדר מראש. ניתן לייצר תצוגות שונות להופעת הרשימה באתר.
  • דפים – דפי תוכן נוספים באתר, חוץ מדף הבית. באתר קיים סרגל ניווט, המהווה תפריט לניווט בין דפי האתר.
  • תכנית – דף מבוסס Planner (ר' פרק מבוא והיכרות עם Microsoft 365, סעיף רכיבי החבילה העיקריים) לניהול זמן, הקצאה ומעקב אחר משימות.
  • יישום – הוספת אפליקציה לאתר, מתוך מגוון רחב של אפליקציות. את האפליקציות ניתן למקם בכל חלק רצוי בדף מבוקש. למשל: אפליקציית לוח שנה, אפליקציית טופס, משימות, תיבת דואר ועוד.

ניתן לייצר את מתוך האפשרויות הבאות:

אתר צוות – לבניית אתר בהתאמה אישית, לפי צרכי הקבוצה המשותפת. מתאים יותר לשיתוף מסמכים, קיום שיחות עם אנשי הצוות, ניהול משימות וכיו"ב. בכל פעם שנוצרת קבוצת 365 חדשה, נפתח בעבורה גם אתר צוות משותף.

אתר תקשורת – אתר המבוסס על תבניות פריסה ויזואלית, מוכנות מראש של הצגת תוכן. מתאים לצורך פרסום תוכן דינאמי כללי לאנשים בארגון, המאורגן באופן אסתטי.

את אבני הבניין באתרים ניתן לסדר ולערוך, וככלל ישנן אפשרויות עריכה ועיצוב של דפי האתר והתפריטים, ליצירת אתרים מעניינים, נגישים וניהול יעיל של הידע.

התחברות ומבנה הממשק

יישום ה-SharePoint

תלוי בסוג המינוי, חבילת ה-SharePoint שנרכשה, ובקיום שרת SharePoint Server, הפלטפורמה יכולה להיות זמינה גם בהתקנה מקומית על המחשב, חוץ מזמינותה באינטרנט כ-SharePoint Online. כמו כן, לצפייה  באתרי ה-SharePoint בסמארטפון, ניתן להוריד את האפליקציה Microsoft SharePoint.

על מנת להתחבר לאפליקציה באינטרנט, יש לבחור ב-SharePoint בפאנל 365.

ממשק ה-SharePoint

לאחר ההתחברות יופיע מסך ניהול האתרים ודפי האינטרנט:


  1. שורת הכותרת

שורה זו תופיע באופן גורף בכל אפליקציה, הנפתחת לעבודה בגרסה המקוונת. בצורה זו ניתן להשתמש בפונקציונליות הראשית של 365, מבלי להצטרך לחזור לפאנל ראשי אחד כל הזמן. בשורה זו יופיעו:

  • שם האפליקציה הפתוחה ושם הקובץ. למשל, בפאנל בתמונה הנ"ל מופיע SharePoint.
  • מפעיל היישומים – פותח את רשימת האפליקציות של 365 לבחירה מכל מקום. בנוסף מציע גישה מהירה לקבצים אחרונים שנערכו ע"י המשתמש.
  • הגדרות – הגדרות אתר ב-SharePoint והתאמה אישית של פאנל 365 האישי: הוספת דף, הוספת יישום, הגדרות אתר, ערכת נושא לבחירה אישית למראה הפאנל, הגדרות איזור זמן שפה ותאריך, שינוי סיסמה, הגדרות דיווחים ועוד.
  • מנהל החשבון של הפרופיל האישי – הגדרות הפרופיל האישי.
  • עזרה – סיוע והדרכה בשימוש בכלי ה-365. ניתן לבצע חיפוש חופשי.

2. רשימת אתרים מהירה

רשימת שמות האתרים בעריכה או בשיתוף: מחולקת לאתרים במעקב אישי ואתרים נצפים אחרוניםכמו כן, בראש הרשימה ישנה שורת חיפוש, לאיתור כל מילת מפתח רצויה ב-SharePoint. ייתכן שחלק מהאתרים הם אתרי צוות שנוצרו באופן אוטומטי עם יצירת קבוצת 365 חדשה (ב-Outlook או Teams, למשל)

3. תצוגת אתרים מורחבת

תצוגה מקדימה ממוזערת של כל האתרים בעריכה או בשיתוף, מחולקת לאתרים תכופים, אתרים מומלצים וחדשות מאתרים.

אתר צוות מקבוצה קיימת

בעת יצירת קבוצת 365, בכל אחד מהיישומים הרלוונטיים בענן, נוצר בעבורה אתר צוות מתבנית קיימת מראש. זו דרך מהירה ונוחה.

בחלונית רשימת האתרים המהירה, שבמסך הראשי של ניהול האתרים ודפי האינטרנט, יש ללחוץ על שם הקבוצה אליו המשתמש משויך ומבקש ליצור בעבורה אתר צוות חדש, תחת הקבוצה במעקב:

לאחר הלחיצה ייפתח אתר צוות בתבנית מוכנה מראש, הכולל גם ספריית מסמכים, עם המסמכים ששותפו בצוות למעקב ועריכה סימולטנית:

1. שורת הכותרת

שורת הכותרת של Microsoft 365.

2. כותרת עליונה

כוללת את שם האתר, תמונת האתר ואפשרות לסימון האתר במעקב, לטובת מציאתו המהירה ברשימת האתרים המהירה, שבמסך הראשי של ניהול האתרים ודפי האינטרנט. אם האתר נבנה באופן אוטומטי מתוך קבוצת 365 קיימת, אז שם האתר יהיה שם הקבוצה ותמונת האתר היא תמונת הקבוצה, אם ניתנה.

3. חלונית תכולת האתר

תפריט לבחירת חלקי האתר לעריכה: דף הבית, דפים אחרים, קבצים, ספריות מסמכים, סל המחזור ועוד. באמצעות הלחצן ערוך, בתחתית הרשימה, ניתן לשנות את סדר הרשימה, להסיר פריט מהרשימה ולערוך אותו.

4. תפריט עריכה

בהתאם לחלק הנבחר בחלונית תכולת האתר הצידית, שורה זו תציע את הפקודות וההגדרות הרלוונטיות המתאימות.

5. איזור התצוגה והעריכה

שטח התצוגה של תוכן החלק הנבחר בחלונית תכולת האתר הצידית. את תוכן החלק או הדף, ניתן לערוך ולהגדיר באמצעות תפריט העריכה שמעליו.

אתר צוות – יצירה מאפס

ניתן לבנות אתר ודפיו מההתחלה ולאחר מכן לשתף אותו ולשייך אליו אנשי צוות. צוות זה הופך לקבוצת 365 באופן חוצה בכל יישומי ושירותי הענן.

ליצירת אתר צוות חדש:

  1. במסך הראשי של ניהול האתרים ודפי האינטרנט, יש ללחוץ על צור אתר, בלחצן שמתחת לשורת הכותרת:

2. בחלונית שתיפתח יש לבחור בסוג האתר הרצוי באתר צוות:

3. בשלב הבא בחלונית יש למלא שדה שם האתר. עם הלחיצה בשדה שם האתר יופיעו שדות נוספים למילוי:

  • כתובת דוא"ל של קבוצה – אנשי הקשר שישויכו לאתר הצוות (בשלב הבא), יהפכו לקבוצת 3545. כאמור, קבוצת 365 הופכת לישות בענן, בעלת פרופיל וכתובת דוא"ל. בשדה זה יש לבחור לקבוצה כינוי תמציתי באנגלית, שיהווה את שם הקבוצה בדוא"ל שלה.
  • תיאור האתר – מומלץ לרשום בקצרה, פסקה המתארת את תוכן האתר ופעילות הקבוצה. תיאור זה יסייע בהתמצאות והבחנה בין האתרים והקבוצות השונות בארגון, שפעמים רבות שמותיהם דומים מאוד.
  • הגדרות פרטיות – בחירה בין אתר פרטי, הגלוי וזמין רק לחברי הקבוצה או ציבורי, הגלוי לכל אנשי הארגון, גם מחוץ לקבוצה.
  • בחר שפה – בחירת שפת ממשק האתר. הגדרה זו לא ניתן לשינוי לאחר האישור.

לסיום יש ללחוץ על הבא.

4. בשלב הבא יש להזין שמות בעלים וחברים שישויכו לקבוצת ה-365 החדשה ולאתר הצוות:

5. לסיום ואישור יש ללחוץ על סיום.

לאחר האישור יופיע דף הבית של אתר הצוות החדש, בתבנית בסיסית הניתנת לעריכה. חלקי אתר נוספים שיופיעו כברירת מחדל בחלונית תכולת האתר: שיחות (אפליקציית Outlook בתיקיה האוספת את כל ההודעות הקשורות לכתובת הקבוצה), מחברת (אפליקציית OneNote), מסמכים (רשימת הקבצים המשותפים של הצוות) ועוד.

אתר תקשורת

ליצירת אתר תקשורת חדש:

  1. במסך הראשי של ניהול האתרים ודפי האינטרנט, יש ללחוץ על צור אתר, בלחצן שמתחת לשורת הכותרת:

2. בחלונית שתיפתח יש לבחור בסוג האתר הרצוי באתר תקשורת:

3. בשלב הבא בחלונית יש לבחור את מבנה האתר הרצוי בשדה בחר עיצוב:

  • נושא – מבנה המתאים כמות גדולה של מידע, כגון חדשות, אירועים ותוכן אחר.
  • חלון ראווה –השתמש בעיצוב זה כדי להציג לראווה מוצר, צוות או אירוע באמצעות צילומים או תמונות.
  • ריק – לבניית מבנה אתר מותאם אישית.

עם תחילת מילוי השדה שם אתר לטובת מתן כותרת לאתר, יופיעו שדות נוספים למילוי:

  • כתובת אתר – כינוי תמציתי באנגלית ליצירת הפנייה בדומיין האתר של הארגון ב-365.
    • תיאור אתר – מומלץ לרשום בקצרה, פסקה המתארת את תוכן האתר ופעילות הקבוצה. תיאור זה יסייע בהתמצאות והבחנה בין האתרים והקבוצות השונות בארגון, שפעמים רבות שמותיהם דומים מאוד.
    • בחר שפה – בחירת שפת ממשק האתר. הגדרה זו לא ניתן לשינוי לאחר האישור.

לסיום יש ללחוץ על הבא.

לאחר האישור יופיע דף הבית של אתר התקשורת החדש בתבנית שנבחרה. התבנית ניתנת לעריכה  וה-Web Parts המוכנים משמשים גם כמדריכי למידה בנושאים להתחלת עבודה ועריכה ב-SharePoint:

שורת הכותרת

שורת הכותרת של Microsoft 365.

כותרת עליונה

כוללת את שם האתר, תמונת האתר ואת תפריט חלקי האתר: דף הבית, דפים אחרים, קבצים ועוד. באמצעות הלחצן ערוך, בתחתית הרשימה, ניתן לשנות את סדר הרשימה, להסיר פריט מהרשימה ולערוך אותו.

תפריט עריכה

בהתאם לחלק הנבחר בתפריט חלקי האתר, שורה זו תציע את הפקודות וההגדרות הרלוונטיות המתאימות.

איזור התצוגה והעריכה

שטח התצוגה של תוכן החלק הנבחר בתפריט חלקי האתר. את תוכן החלק או הדף, ניתן לערוך ולהגדיר באמצעות תפריט העריכה שמעליו.

הוספת אובייקטים ועריכת דפי האתר

מצב עריכה

עריכת דפי האתר כוללת סידור הפריסה ובחירת הגדרות תצוגה של מקטעים ו-Web Parts. מקטע הינו שטח בתצוגת הדף, שבתוכו ניתן למקם בפריסות נבחרות Web Parts שונים: טקסט, תמונה, מציג קבצים, וידאו של YouTube, וידאו של Stream, קישור, מזג אוויר, מקטע קוד, שעון עולמי, טופס של Microsoft Forms ועוד.

למעבר למצב עריכה של הדף, יש ללחוץ על ערוך בתפריט העריכה:

לאחר הלחיצה הדף יעבור למצב פתוח לעריכה ולחצן ערוך יהפוך ללחצן פרסם מחדש. לחיצה על Web Part כלשהו תציג לחצני עריכה למקטע ולכל אבני הבניין שבו:

כלי העריכה המוצגים עבור Webs Part

בעת לחיצה עליו:

  • הזזה למיקום אחר.
  • ערוך פרטים: כתובת קישור לדף או מסמך, עריכת טקסט כותרת, הוספה או שינוי של תמונת רקע ועוד.
  • נקודת מוקד – אם קיימת תמונת רקע, שינוי נקודת מוקד שלה בתוך ה-Web Part.
  • קירוב – אם קיימת תמונת רקע, שינוי מידת הקירוב של התצוגה שלה בתוך ה-Web Part.

כלי העריכה המוצגים בצד הדף עבור מקטע

בעת לחיצה עליו:

  • ערוך מקטע: אפשרויות פריסת התוכן לעמודות ורקע המקטע.
  • הזזת מקטע למיקום אחר.
  • שכפל מקטע.
  • מחק מקטע.

בגבול העליון והתחתון של כל מקטע, ישנו לחצן הוספת מקטע חדש:

לסיום מצב העריכה ופרסום של הדף המעודכן יש ללחוץ על לחצן פרסם מחדש.

הוספת אובייקטים לאתר

ניתן להוסיף חלקים נוספים לאתר:

  • דף אינטרנט
  • ספריית מסמכים.
  • רשימה.
  • חדשות.
  • אפליקציה.

להוספת חלקים נוספים יש ללחוץ על חדש בתפריט עריכה בדף הבית:

מרכז הניהול לאדמיניסטרטור

מרכז הניהול לאדמיניסטרטור הוא מערכת השליטה והבקרה של הענן הארגוני, בשימושו של אחראי המחשוב, ההרשאות ואבטחת המידע בארגון. במרכז הניהול יגדיר האדמיניסטרטור את הארגון בענן, ינהל הרשאות, מינויים, משתמשים, אפשרויות אפליקטיביות ממוקדות ועוד.

לבעל הרשאות אדמיניסטרטור תופיע האפליקציה של מרכז הניהול, ברשימת האפליקציות בפאנל הראשי של Microsoft 365. כמו כן, ניתן לגשת למערכת הניהול דרך מפעיל היישומים או בהתחברות ישירה בכתובת:

admin.microsoft.com

לאחר ההתחברות יופיע מרכז הניהול להלן:

שלל אפשרויות הניהול מחולקות לקטגוריות בתפריט הצידי:

Home – דף הבית. מציע גישה מהירה לאפשרויות נפוצות ואת התפריט הראשי של מערת הניהול.

Users – יצירה וניהול של משתמשים בארגון, כולל רמות הרשאה, כניסה, סיסמאות ועוד.

Groups – יצירה וניהול של קבוצות בארגון: קבוצות תפוצה, קבוצות אבטחה, קבוצות 365 תיבות דוא"ל משותפות וכיו"ב.

Resources – יצירה וניהול של משאבים. משאבים הם רכיבי 365 משותפים, כמו אוספים באתרי SharePoint.

Billing – הצגה, רכישה או ביטול מנויים לארגון. צפייה בהצהרות חיוב קודמות או במספר הרישיונות שהוקצו למשתמשים בודדים.

Support – צפייה בבקשות שירות קיימות או יצירת בקשות חדשות.

Settings – ניהול הגדרות גלובליות לכל המשתמשים עבור יישומים, כמו דוא"ל, ושאר האפליקציות בחבילה. הגדרות מדיניות, כמו סיסמה ותאריך תפוגה. הוספה ועדכון של שמות דומיין. שינוי פרופיל הארגון והגדרת העדפות הפרופיל. בחירת משתמשים נוספים לקבלת גישה במרכז הניהול.

Setup – ניהול דומיינים קיימים, הפעלה וניהול של אימות רב-שלבי, ניהול גישת אדמיניסטרטור, ניוד תיבות דוא"ל ל- Microsoft 365, ניהול עדכונים וסיוע למשתמשים בהתקנת אפליקציות בענן שלהם.

Reports – מבט על השימוש ב-365 בארגון, כולל תצוגה חטופה ודוחות מפורטים, בנושאים כמו שימוש בתיבות דוא"ל, אקטיבציה של Office ועוד.

Health – צפייה בבריאות השירות בתצוגה חטופה או בפירוט, כולל היסטוריית אירועים. קבלת מידע מ-Microsoft, במרכז ההודעות, לגבי שינויים ועדכונים קרובים בשירותים ותכונות. מידע זה נועד לסייע לאדמיניסטרטור להבין כיצד שינויים אלו עלולים להשפיע על המשתמשים בארגון, לתכנן ולהיערך בהתאם.

תוכן עניינים

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
למדו מהמומחים שלנו
קורסים
למה לבחור בכרמל הדרכה?
אנחנו מציעים פתרונות איכותיים להדרכות מקצועיות שחוסכות לכם זמן ומשאבים, ומספקים לכם את הכלים לקחת את הכישורים שלכם צעד קדימה!
carmel website
מרצים מובילים

בעלי ניסיון הדרכתי
ומעשי עשיר

carmel website
מגיעים אליכם

אתם קובעים את
מיקום הקורס והמועד

carmel website
תאוריה ותרגול

חומרי לימוד ומעבדות
רשמיות של מיקרוסופט הזמינים בענן

carmel website
תוכנית מותאמת

התאמה מלאה ואישית
לדרישות ולצרכי הארגון

מתחיל ב-10.12.2024

3 מפגשים

16:00 - 09:00
דילוג לתוכן